EXCLUSIV  Nicolae Breban: Care e, azi, forța Academiei Române și ce influență are: Există o confuzie - video

Nicolae Breban la Academia Română. foto: @AcademiaRomana.RomanianAcademy - FB
Nicolae Breban la Academia Română. foto: @AcademiaRomana.RomanianAcademy - FB

Nicolae Breban, binecunoscutul romancier român, a explicat, într-un interviu pentru DCNews, mai multe aspecte legate de Academia Română.

Care este astăzi forța Academiei Române și ce influență are ea ne-a explicat Nicolae Breban, care este, din 14 ianuarie 2009, și membru titular al înaltului forum român:

Forța ei este anemică, pentru că foarte puțină lume mai știe ce este Academia Română. Uneori întreb lume, iar multora li se pare - chiar oameni cu școală - că e un fel de Universitate, că e o asociație. E o confuzie. Nimeni nu bănuiește că această asociație de scriitori, că așa se chema acum două secole (Societatea Literară Română - n.r.), a creat împreună cu câțiva boieri Principatele Unite și apoi România”, a spus scriitorul.

”De altfel, Academia are o lozincă 'Academia Română susține națiunea Română', deci nu statul român. Statul român are forme cameleonice de diverse tipuri și foarte trecătoare. Și nu totdeauna pozitive față de rezistanța și arderea acestei națiuni. Dar Academia sprijină națiunea și valorile ei. Academia ar trebui, după valorile pe care le conține în știință și cultură, să fie un element de informare esențial pentru cei care au putere de decizie în acest stat. Pentru parlamentari, pentru oamenii Guvernului, pentru cei care conduc județele. Uneori este întrebată, dar niciodată nu este ascultată”, a mai explicat Nicolae Breban.

Întregul interviu cu informații valoroase ale scriitorului îl puteți asculta aici:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel