Nicolae Alexe, șeful IPJ Olt, destituit în cazul Caracal. Anunț în ședința de Guvern

Marcel Vela a anunțat în urmă cu puțin timp, în ședința de Guvern, că Nicolae Alexe a fost destituit.

"Ieri s-a finalizat meterialul Consiliului de Disciplină și astăzi, Insperctorul General al IGPR, șeful Poliției Române, a emis destituirea din Poliție pentru adjunctul, șeful Inspectoratului de Poliție Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul șef Nicolae Alexe. Urmează și ceilalți care sunt în concedii medicale", a declarat Marcel Vela în cadrul ședinței de Guvern. 

Răspunsul lui Ludovic Orban

La rândul său, premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Vela să verifice dacă ceilalți polițiști implicați în dosarul "Caracal" nu sunt bolnavi închipuiți.

"Am solicitarea să-i verificați. Cei intrați în concedii medicale trebuie verificați dacă nu sunt bolnavi închipuiți și au plecat de la locul de muncă să nu suporte consecințele îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu", a adăugat Ludovic Orban.

Cine este Nicolae Alexe

Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, este implicat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal. Procurorii cercetează modul în care atât polițiștii, cât și procurorul de caz, au instrumentat cazul Caracal.

Șeful Poliției Române l-a demis, în iulie 2019, din funcție pe Nicolae Alexe, care era împuternicit în funcția de inspector șef adjunct al IPJ Olt.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi, citează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel