Nevoia de investiții la Hidroelectrica. Badea: Încercaţi să stingeţi luminile pentru o oră. Ce se întâmplă

Barajul Vidraru
Barajul Vidraru

Directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, a evidențiat, miercuri,  importanța investiţiilor în sectorul energetic, arătând, că, dacă am stinge luminile şi ne-am deconecta de la reţeaua electrică timp de o oră, nu mai sunt posibile numeroase dintre activităţile curente ale omului din societatea modernă.


'Trebuie să ne sporim capacităţile de producţie, pentru că energia electrică este sursa vieţii noastre de zi cu zi. Spuneam la un moment dat, mai în glumă, mai în serios, încercaţi să stingeţi toate luminile sau decuplaţi-vă de la electricitate o oră şi vedeţi că, brusc, aşa, viaţa nu mai are sens. Vrei să te uiţi la televizor, vrei să citeşti o publicaţie online... Toate aceste lucruri cu care ne-am obişnuit nu mai sunt posibile şi atunci îţi dai seama de importanţa securităţii energetice, de importanţa pe care o au aceste investiţii care generează practic stabilitate şi confortul nostru de zi cu zi şi, nu în ultimul rând, sunt un motor de dezvoltare', a arătat Badea

Profit istoric pentru Hidroelectrica, în ciuda dificultăților

Directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea, a precizat că OUG 114/2018 a pus compania într-o situaţie complicată, Hidroelectrica fiind nevoită să pună pe hold planul de investiţii de 1,1 miliarde de euro pe care îl avea pentru următorii cinci ani. 'Înainte de insolvenţă, Hidroelectrica se târa jupuită pe de o parte de băieţii deştepţi din energie, pe de altă parte de investiţii fără sens, de băieţii deştepţi din investiţii. A fost nevoie de un proces dureros, a fost nevoie de mult curaj. Anul trecut am avut un profit istoric de peste 2 miliarde de lei. Trebuie să vinzi mai bine, pe de o parte, şi trebuie să reduci costuri, de aici succesul Hidroelectrica. În ultima perioadă, cel puţin, am încercat să vindem la preţul corect, dar şi să optimizăm costurile, să nu cheltuim bani inutil. Suntem însă la sfârşit de ciclu, mare parte din capacităţile noastre sunt învechite şi trebuie să investim', a continuat Badea. El şi-a exprima speranţa că OUG 114 este doar o pauză, iar piaţa de energie din România îşi va relua procesul de liberalizare. 'Nu concep să avem o economie centralizată şi reglementată de la un cap la altul', a mai spus şeful Hidroelectrica. Badea a participat la Forumul Energiei, organizat de publicaţia Financial Intelligence. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel