Netflix, anchetată în Italia pentru evaziune fiscală prezumtivă

Netflix
Netflix

Compania americană Netflix, lider mondial pe piaţa platformelor de streaming video, este anchetată în Italia pentru evaziune fiscală prezumtivă, potrivit unui articol publicat într-un important cotidian italian, relatează variety.com. 

Deşi gigantul american de pe piaţa producţiilor difuzate în streaming nu deţine birouri şi nu beneficiază de o prezenţă fizică în Italia, procurorii din Milano au deschis o anchetă preliminară împotriva platformei Netflix, considerând că serverele informatice şi cablurile de internet pe care le utilizează în Italia reprezintă o infrastructură digitală, în virtutea căreia veniturile firmei americane pot fi taxate în conformitate cu legislaţia italiană.

Informaţia a fost publicată joi în cotidianul Corriere della Sera, al cărui sediu general se află la Milano. Niciun director de la Netflix nu este anchetat. Compania Netflix nu a făcut deocamdată comentarii pe marginea acestui subiect. Potrivit cotidianului Corriere della Sera, procurorul milanez Gaetano Ruta colaborează cu departamentul de experţi în fiscalitate din cadrul Poliţiei italiene pentru a stabili dacă veniturile obţinute de Netflix de la cei 1,4 milioane de abonaţi italieni ai săi pot fi supuse taxării conform legislaţiei din Italia, deşi compania americană administrează din Olanda oferta sa de programe destinate pieţei italiene.

Netflix a început să plătească TVA în Franţa în urma adoptării în 2015 a unei legi care obligă furnizorii de servicii să plătească o taxă pe vânzări în funcţie de punctele de consum şi de plăţi, nu în baza punctelor de distribuţie. Italia a adoptat recent o lege în domeniul media care aplică legislaţia europeană ce obligă serviciile străine de streaming, precum Netlix şi Amazon Prime Video, să investească 30% din veniturile lor în producţii locale. Procurorii din Milano au deschis de curând anchete şi împotriva altor giganţi americani din industria internetului, precum Apple, Amazon şi Facebook, şi au colectat creanţe de aproximativ 5 miliarde de euro, care au intrat în vistieria guvernului italian. Însă aceste companii deţin birouri în Italia, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel