Netflix a șters nouă filme la cererea Guvernelor

Netflix, companie înființată acum 25 de ani, a renunțat la nouă titluri la solicitarea Guvernelor mondiale.

Netflix, companie înființată acum 25 de ani, a renunțat la nouă titluri la solicitarea Guvernelor mondiale, incluzând „Night of the Living Dead" în Germania și „Full Metal Jacket" în Vietnam, conform The Verge.

Netflix a transmis că a acționat asupra nouă titluri din catalogul său, în urma cererilor venit de la diverse companii. Serviciul de streaming a recunoscut că, în timp ce oferta sa diferă de la țară la țară, în principiu din cauza drepturilor de autor, „în unele cazul am fost forțați să ștergem filme sau episoade în anumite țări, din cauza unor cereri guvernamentale".

Doar cereri valide, legale și scrise

 (w670)

Un reprezentant al gigantului american a spus, pentru The Verge, că, pentru onorarea unor asemenea cereri, trebuie să fie „cereri valide, legale și scrise din partea corpurilor guvernamentale". Reprezentantul a adăugat că Netflix „dă înapoi când le primește". Același om al Netflix a dat exemplu cazul din Brazilia, când „o curte inferioară a decis că ar trebui să ștergem The First Temptation of Christ". Compania a făcut apel la Curtea Supremă și a câștigat.

Netflix va trimite, din acest an, o listă cu filmele și serialele scoase din motive guvernamentale. Deocamdată, compania a recunoscut ce țări nu pot vedea asemenea filme sau seriale.

- În 2015, Netflix a șters „The Bridge" la cererea New Zeeland Film și Video Labeling Body. Titlul a fost clasificat drept „inacceptabil" în Noua Zeelandă.

- În 2017, Netflix a renunțat în Vietnam la titlul „Full Metal Jacket, la cererea Autorității Vietnameze de Radiodifuzare și Informație Electronică (ABEI).

- În 2017, Netflix a șters „Night of the Living Dead" la cererea Comisiei Germane de Protecție a Copilului (KJM). O versiune a filmului este, de asemenea, interzisă în Germania.

- În 2019, Netflix a respectat cererea Comisiei Saudite TIC și a șters un episod, „Saudi Arabia", din „Patriot Act with Hasan Minhaj".

Singapore a șters 5 filme

 (w670)

Autoritatea pentru Dezvoltarea Media Infocomm din Singapore (IMDA) a determinat Netflix să șteargă nu mai puțin de 5 titluri, în 3 rânduri. În 2018, Netflix a renunțat la „Cooking on High", „The Legend of 420" și „Disjointed". În 2019, IMDA a reușit să determine serviciul de streaming să șteargă „The Last Temptation of Christ", iar în acest an, „The Last Hangover" a fost scos de pe Netflix, tot prin intermediul autorității din Singapore.

Cu toate că episodul șters la cererea Prințului Mohammad bin Salman, din „Patriot Act with Hasan Minhaj", nu mai poate fi urmărit pe Netflix, compania l-a încărcat integral pe YouTube, gratuit, în cazul în care oamenii din Arabia Saudită doresc, totuși, să-l urmărească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel