Netanyahu, mutare Ambasada SUA la Ierusalim. Termen final

Netanyahu crede că Ambasada SUA se va muta la Ierusalim într-un an.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că SUA îşi vor muta într-un an ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează dpa. Calendarul înaintat de premierul israelian diferită drastic de cel lansat de oficiali ai Casei Albe, care au spus că o astfel de mişcare ar dura 3-4 ani, din cauza măsurilor de securitate şi a altor solicitări.

Netanyahu a dat aceste declaraţii jurnaliştilor israelieni la bordul avionului care îl ducea de la Delhi la Gujarat în timpul unei vizite de stat în India, a relatat Times of Israel. Purtătorul de cuvânt al premierului a confirmat afirmaţiile acestuia.

'Evaluarea mea încrezătoare este că (ambasada) se va muta mult mai repede decât cred oamenii, într-un an începând de astăzi', a spus Netanyahu, conform Times of Israel.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut la 6 decembrie Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a iniţiat un proces de mutare a ambasadei americane la Ierusalim. Israelul a ocupat jumătatea de est a Ierusalimului în 1967, iar ulterior a anexat teritoriul, într-o mişcare nerecunoscută internaţional.

Israelul a susţinut mereu că Ierusalimul este 'capitala sa indivizibilă', în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel