Netanyahu l-a sunat pe Putin: "Rachetele S-300 vândute Iranului nu amenință Israelul"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu l-a sunat pe președintele rus Vladimir Putin pentru a exprima "profunde îngrijorări" legate de recenta decizie a Moscovei de a ridica embargoul impus vânzării de rachete sol-aer S-300 Iranului.

Potrivit unui comunicat de presă al Kremlinului, citat de Russia Today, Vladimir Putin a oferit "o explicație detaliată a logicii care a stat la baza deciziei Rusiei, arătând că sistemul S-300 are caracteristici tactice și tehnice care îl fac să fie o armă pur defensivă; prin urmare, nu va reprezenta o amenințare pentru securitatea Israelului sau a altei țări din Orientul Mijlociu.

Asigurările lui Vladimir Putin nu par să-l fi liniștit pe Netanyahu. Într-un comunicat emis de biroul său de presă, premierul Israelului a exprimat "profunde îngrijorări cu privire la această decizie", transmițându-i Rusiei că acțiunea "nu va face decât să încurajeze agresiunea Iranului în regiune și să submineze în continuare stabilitatea din Orientul Mijlociu".

Rusia vinde rachete S-300 Iranului. SUA și Israel, alarmate de mutarea lui Putin

Președintele rus Vladimir Putin a ridicat luni embargoul asupra livrării de rachete sol-aer S-300 Iranului, interdicție impusă în 2010 de predecesorul său, actualul premier Dmitri Medvedev. Decizia Rusiei, considerată una destabilizatoare pentru Orientul Mijlociu, deoarece augmentează forța militară a Iranului, a fost imediat denunțată de Israel.

Israelul se teme că mutarea Rusiei va schimba balanța puterii în regiune și va împiedica o potențială lovitură militară a israelienilor asupra facilităților nucleare iraniene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel