Netanyahu, apel la Trump în privința declarațiilor Iranului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și-a exprimat joi speranța ca președintele american, Donald Trump, să pună capăt "tăcerii asurzitoare" în privința a ceea ce a descris ca intențiile iraniene de a extermina poporul evreu.

"Cel mai mare pericol cu care ne confruntăm este ura față de poporul evreu și statul evreu venind dinspre est, din Iran", a declarat Benjamin Netanyahu la Memorialul Yad Vashem în fața a zeci de diplomați aflați la post în Israel, în ajunul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Liderii iranieni lansează frecvent apeluri la "distrugerea tuturor israelienilor", în timp ce comunitatea internațională reacționează printr-o "tăcere asurzitoare", potrivit premierului Netanyahu.

"Cred că asta se va schimba, pentru că, în urmă cu câteva zile, atunci când am discutat cu președintele Trump, care s-a referit la agresiunea iraniană și dorința de a distruge statul evreu, el a vorbit despre natura acordului nuclear și pericolele pe care acesta îl reprezintă", a subliniat Benjamin Netanyahu, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel