Nepotul senatorului Mârza, ucis cel mai probabil de amfetamină

magazin de vise
magazin de vise

Senatorul Gavril Mârza a declarat, la scurtă vreme după tragica dispariţie a nepotului său în vârstă de numai 14 ani, că etnobotanicele ar putea fi de vină pentru tragedie.

Tudor Mîrza, nepotul senatorului PSD, a decedat marţi după-amiază, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, acolo unde era internat de pe data de 1 noiembrie. Părinţii l-au adus în urgenţă, cu un diagnostic de  peritonită şi cu grave probleme cardiace şi respiratorii.  Copilul era elev la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

Presa locală a scris mai multe articole referitoare la un grup de elevi de clasa a VIII-a de la acest liceu, care ar fi consumat plante etnobotanice într-o excursie organizată pe Rarău. În grupul respectiv s-a aflat şi Tudor Mîrza, dar medicii au negat într-o primă instanţă această ipoteză.

Totuşi, senatorul a promis că va  introduce o iniţiativă legislativă de interzicere a magazinelor de vise. Poliţia aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a vedea cauza exactă a morţii. Din surse medicale, am aflat că există o primă pozitivare a testelor pentru amfetamină, care urmează a fi verificată cu analize mai amănunţite, în cursul acestei nopţi. "Vânzătorii de vise" adaugă substanţe psihotrope în pliculeţele cu plante, care altfel ar avea un efect prea slab. Amfetamina are ca efect secundar tulburări de ritm şi circulatorii, putând duce la deces prin ischemie şi apoi şoc circulator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel