Nepal: Cel puţin 21 morţi în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 10 sunt date dispărute în mai multe regiuni din Nepal în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de ploile musonice, au anunţat sâmbătă reprezentanţi ai poliţiei, citaţi de agenţia Kyodo.

Toate cazurile de persoane decedate au fost consemnate vineri, printre acestea numărându-se o familie din Kathmandu ai cărei membri au murit striviţi de un perete al casei care a cedat în urma intemperiilor.

În total, 1.175 de persoane au rămas fără locuinţe, potrivit Centrului Naţional pentru Intervenţii de Urgenţă.

Ploile musonice s-au abătut începând de joi asupra a 21 de districte din estul şi centrul Nepal provocând inundarea aşezărilor, prăbuşirea unor ziduri şi locuinţe şi alunecări de teren care au blocat numeroase căi de acces, a indicat centrul citat.

O purtătoare de cuvânt din cadrul Departamentului de Hidrologie şi Meteorologie din Nepal, Archana Shrestha, a declarat că ploile torenţiale vor continua să afecteze ţara până duminică.

În Nepal, sezonul musonic durează din iulie până în septembrie şi provoacă anual alunecări de teren şi inundaţii catastrofale în care îşi pierd viaţa sute de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel