Negulescu și Onea, cereri de arestare. Chirieac: Sistemul se va apăra

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat informația potrivit căreia CSM ar urma să primească cereri de arestare pe numele lui Mircea Negulescu și Lucian Onea.

Cei doi procurori de la DNA Ploiești acuzați că au săvârșit abuzuri grave, pe numele acestora fiind instrumentate mai multe dosare.

Întrebat cum vede acest demers, faptul că Negulescu și Onea sunt la un pas de a fi arestați, dar și că Onea declara public la o conferință de presă că se află în permanență în contact cu Laura Codruța Kovesi, pe atunci șefa DNA, Bogdan Chirieac a precizat:

Sistemul se va apăra! M-aș mira dacă Secția de procurori a CSM va da aviz pentru arestare, chiar dacă până acum urlau că parlamentarii se apără în spatele imunității. Mai apoi trebuie ca niște judecători să hotărască arestarea”, precizează analistul politic, care a subliniat în debutul intervenției că aceste măsuri ar fi fost necesare acum câțiva ani când abuzurile săvârșite de DNA au ieșit la suprafață.

Pierde sistemul puterea?

„În privința doamnei Kovesi, din milioanele de susținători pe care părea să-i aibă, aproape nimeni, poate doar o persoană sau două îi mai țin partea. În mod cert domnul Augustin Lazăr este una dintre aceste ultime persoane. În rest toată lumea a dispărut ca și cum nu ar fi existat niciodată. Mai are adepți în presa internațională, dar în rest nimic”, spune Chirieac.

Analistul a revenit și s-a arătat sceptic cu privire la arestarea procurorilor, precizând că o astfel de măsură ar duce la apariția unei „forțe extraordinare” în justiție, anume Secția de anchetare a magistraților. Iar o asemenea forță ar putea duce la pierderea puterii de către sistem.

„Nu cred că se va ajunge la eventuale denunțuri pentru că, repet, e greu cu arestarea celor doi. În momentul în care ar fi arestați, în justiția din România apare o forță extraordinară: Secția de anchetare a magistraților. Care deocamdată e cea mai contestată măsură din noile legi ale justiției, tocmai pentru că sistemul știe exact cum își poate pierde puterea. Asta ar însemna actul de naștere al noii Secții. Din acel moment, magistrații din România vor știi că trebuie să își desfășoare activitatea strict în limitele legii, fără derapaje”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel