Negrescu: România, ritm intens pentru președinția CE

Guvernul României lucrează într-un ritm intens la pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, în cadrul întâlnirii Consiliului care abordează acest proiect. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Negrescu a participat miercuri la cea de-a treia întrunire a Consiliului interministerial pentru pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, reunit la Palatul Victoria sub conducerea premierului Mihai Tudose. 

În cadrul şedinţei au fost evidenţiate progresele înregistrate în ultimele săptămâni şi s-au definitivat liniile de acţiune necesare continuării demersurilor de organizare a Preşedinţiei României la Consiliul UE. 

"Vreau să asigur că România este în grafic cu toate componentele legate de pregătirea Preşedinţiei. Întregul Guvern lucrează într-un ritm intens la organizarea acestui moment important pentru viitorul parcurs al ţării noastre în Uniunea Europeană", a declarat Victor Negrescu, citat în comunicat. 

De asemenea, arată sursa citată, Palatul Parlamentului a fost ales ca spaţiu pentru organizarea reuniunilor de lucru care vor fi găzduite de România, pe perioada primelor şase luni ale anului 2019. Adoptarea acestei hotărâri s-a făcut pe baza unei analize de propuneri pentru clădiri care îndeplinesc criteriile organizatorice şi posibilităţile de amenajare conform standardelor Consiliului UE. 

Alte subiecte abordate s-au referit la organigrama şi exercitarea Preşedinţiei române a Consiliului UE, mecanismul de cooperare între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, mecanismul de cooperare cu Parlamentul European şi prima versiune a calendarului reuniunilor informale care vor fi organizate în România în perioada celor şase luni de mandat. 

"Prin deciziile adoptate, precum şi prin constanţa reuniunilor sale, Consiliul interministerial pentru pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene îşi reconfirmă capacitatea de a asigura ghidajul politic necesar gestionării unui astfel de proiect naţional strategic", arată MAE.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel