Urmărește emisiunea live


Negrescu, reacţie după declaraţia lui Bădălău despre diaspora

Victor Negrescu
Victor Negrescu

Victor Negrescu a reacționat, vineri, după afirmațiile făcute de Niculae Bădălău despre Diaspora. Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene deplânge „orice exprimare nefericită privind românii din afara țării” și garantează că PSD e conștient de importanța diasporei românești.

„Ca social democrat care a trăit aproape 9 ani în străinătate deplâng orice exprimare nefericită privind românii din afara țării și sunt convins că, la nivelul Partidului Social Democrat, suntem constienți de importanța diasporei românești. Diaspora este formată din familia noastră, din prietenii noștri, din oameni care ne fac cinste peste tot în lume.

Fapt pentru care am susținut crearea unui minister de resort, finanțarea educației în limba română în afara țării, alocarea de fonduri pentru sprijinirea reîntoarcerii acasă, creșterea numărului de secții și a zilelor de vot, și sunt convins că tot stânga românească va fi cea care va găsi cele mai bune soluții pe viitor. Împreună cu colegii din Partidul Social Democrat vom lucra pentru a recâștiga încrederea diasporei și dezvolta legăturile cu România”, a spus Victor Negrescu, pentru Mediafax.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel