Negrescu, comisar european. Orban: E o obrăznicie!

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Preşedintele PNL, premierul desemnat Ludovic Orban, a declarat marţi că premierul demis Viorica Dăncilă nu mai are nicio calitate pentru a trimite la Bruxelles o propunere de comisar european din partea României, după ce aceasta l-a nominalizat pe fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu.

'Asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă. Să-ţi permiţi să mai faci o propunere, a treia propunere de comisar european - după ce prima nu a intrat în calificări, a doua, care era parte din prima propunere, nici măcar nu s-a luat în discuţie - este o obrăznicie şi o incapacitate de a înţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român. (...) A ajuns aproape o telenovelă. Este clar că doamna Dăncilă nu mai are nicio calitate să formuleze o propunere de comisar care să reprezinte România. Atunci când era încă în funcţie şi nu era premierul unui guvern demis, a formulat încă două propuneri, propunerile respective nu au intrat nici măcar în calificări, România s-a făcut de râs din cauza doamnei Dăncilă, pentru că a formulat nişte propuneri cu grave probleme de integritate şi incompetenţă. Ca atare, din punctul meu de vedere, premierul demis prin moţiunea de cenzură nu mai are nicio calitate să trimită un candidat pentru funcţia de comisar european, încălcând din nou legea, fără audiere în Parlament şi fără o consultare cu preşedintele României', a afirmat Orban după audierile de marţi în comisiile de specialitate a miniştrilor propuşi.

El a arătat că dacă noul guvern va fi învestit lunea viitoare, va avea capacitatea să formuleze o propunere de comisar european

'Sunt convins că preşedintele Comisiei Europene desemnat şi votat de Parlamentul European cunoaşte situaţia din România şi sunt convins că va lua decizii în funcţie de toate considerentele legate de situaţia politică din România şi de situaţia de la nivelul Parlamentului European', a adăugat Orban, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel