Negoiță, risc după ce PSD l-a suspendat. Vâlcu: Mi se pare greu să câștigi

Robert Negoiță
Robert Negoiță

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a fost suspendat din PSD pentru șase luni din partid. 

Marți, el a declarat că se regășește din ce în ce mai puțin în PSD, la Realitatea TV. Primarul Sectorului 3 susține că PSD trebuia să iasă de la guvernare, pentru a se curăța. Mai mult, a afirmat că în PSD e ”un putregai mocirlos”. ”E nevoie de o perioadă de opoziție pentru a se scăpa de acea gașcă care nu se lasă dusă”, a mai spus Robert Negoiță, la Realitatea TV. 

Astăzi, a fost suspendat din PSD. 

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că ”primarul care aduce voturi” este un mit care s-a cam risipit, ultimul exemplu fiind dat de rezultatele alegerilor europarlamentare. Însă, primarii sunt legați de partid. ”Mie mi se pare greu să câștigi fără un electorat de bază, fără o orientare ideologică. Sorin Oprescu a câștigat venind din afara PSD, dar fără să ostilizeze electoratul PSD. Nu s-a rupt de electoratul tradițional și, în plus, a câștigat voturi și de la cei care nu aveau o simpatie față de electoratul PSD sau care nu ar fi votat un primar PSD. În felul acest, a câștigat în primul lui mandat” a spus jurnalistul. 

Prima candidatură independentă de succes

”Candidaturile independente le numeri pe degete” a subliniat Val Vâlcu, adăugând că ”prima candidatură de succes a unui independent a fost cea a lui Marian Vanghelie, când Năstase încerca să câștige imagine și a intrat în conflict cu Vanghelie, acesta a candidat împotriva lui Năstase și a câștigat din primul tur. A fost o super victorie în 2004. Comandaseră afișe pentru două tururi. Vanghelie a câștigat 50% plus unu din primul tur și a pus pe toate afișele: ”Vă mulțumesc că m-ați votat”. Un alt exemplu este al lui Sorin Oprescu în 2008, fără să-și tamponeze publicul. Mai sunt Mircea Diaconu, EBa.  Însă, nu sunt cazuri de oameni care să vină de la zero, să nu fi fost în vreun partid.”

Val Vâlcu subliniază că, chiar și pentru Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, care la ultimele alegerile locale a luat 60% din voturi, ar fi riscant să se despartă de PSD-ul în care nu se mai regăsește, în cazul în care-și dorește un nou mandat de primar, pentru că fiecare partid are o bază ideologică, iar dacă PSD va propune un candidat, partidul va lua din votanții săi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel