Negocieri politice cu Parlamentul European. Rovana Plumb a condus discuțiile

Foto: Ministerul Fondurilor Europene România
Foto: Ministerul Fondurilor Europene România

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a luat parte la cea de-a doua rundă de negocieri politice privind regulamentul comun dedicat fondurilor europene alocate prin Politica de Coeziune în următoarea perioada de programare 2021-2027.

Parlamentul European și Consiliul UE au negociat, astăzi, prevederile legate de viitoarele obiective politice, dar și acordul de parteneriat care se referă la implementarea viitoarelor fonduri europene de care vor beneficia Statele Membre UE după anul 2021.

Rovana Plumb a arătat că "pentru Președinția Consiliului UE, exercitată de Romania, este important ca Parlamentul European și Consiliul UE sa ajungă la o înțelegere comuna pe acele elemente care ajuta autoritățile naționale sa demareze pregătirea viitoarelor Acorduri și Programe, astfel încât implementarea proiectelor finanțate din bani europeni să se realizeze fără întârzieri de la 1 ianuarie 2021".

”Atât Consiliul UE, cât și Parlamentul European au o resposabilitate majoră în definirea obiectivelor politice pentru asigurarea investițiilor și, odată cu acestea, a unei simplificari si flexibilitati sporite în programare. In final, scopul nostru declarat este să ne asigurăm că banii europeni vor continua să sprijine în viitor dezvoltarea regiunilor și ţărilor membre, cetățenii noștri și nevoile lor", a mai spus ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Vezi și: 

USR: Firea va rămâne probabil în istorie ca primarul-faliment

Consumul de lactate. Cum trebuie mâncate ca să fie sănătoase și să nu îngrașe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel