Negocieri decisive pentru Kovesi. Weber: Ce se întâmplă la Bruxelles. Au fost sau nu anulate?

Renate Weber
Renate Weber

Renate Weber a explicat cum stă situația în Parlamentul European cu privire la negocierile pentru procurorul general european având în vedere că în presă au apărut voci potrivit cărora ultima rundă de negocieri ar fi fost anulată sau amânată.

Deocamdată nu există niciun fel de informație cum că ar fi fost anulată. Dacă se anulează, asta înseamnă că nu se mai dispută nimic în timpul acestui mandat al Parlamentului European. Eu știu că pe noi ne interesează foarte mult doamna Kovesi pentru că este subiectul fierbinte și plin de emoție de aici, dar la nivelul Uniunii Europene, subiectul cel mai fierbinte este Brexit-ul. Și nu uitați că pe 12 este termenul în care trebuie hotărât dacă mai dau o amânare sau nu. Sunt și alte priorități. Este posibil să se anuleze această rundă de negociere, dar cu siguranță la un acord nu văd cum se poate ajunge, când fiecare dintre cele două părți a anunțat foarte ferm că își menține poziția. 

Ba mai mult, după ultima rundă de negocieri, Consiliul a făcut ce a nu făcut anterior și a ieșit cu un comunicat prin care s-a referit subtil și la profilul persoanei pe care o vede în fruntea acestei noi instituții, insistând asupra un background european, ceea ce arată categoric că nu vor renunța sub nicio formă la candidatul francez"', a spus europarlamentarul Renate Weber, în cadrul emisiunii Violetei Romanescu, de la România TV.

Ce se întâmplă dacă nu va mai exista nicio negociere pe 10 aprilie

Regulamentul prin care este înființat procurorul public european este un regulament defectuos pentru că nu are prevederi pentru situații de genul acesta. Într-o situația de blocaj ce facem? Cred că fiecare parte recurge la regulamentul care reglementează activitatea. Nu știu, probabil va trebui să fie o desemnată o altă echipă de negocieri, dar în funcție de ce criterii se va face acest lucru, nu știu, a adăugat Renate Weber la România TV.

Vezi și: Kovesi, procuror european. Consiliul European, anunț înainte de negocieri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel