Neamț: Patru medici ortopezi, arestați preventiv

Patru din cei cinci medici ortopezi din Neamț, cercetați de autorități, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Un altul a fost pus sub control judiciar. 

Magistrații Tribunalului Neamț au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a patru dintre medicii ortopezi de la Spitalul Județean din Neamț, dar și din Policlinică, scrie Agerpres.

Decizia fiind luată miercuri seara, la finalul expirării mandatelor de reţinere de 24 de ore emise de procurorul de caz. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 48 ore de la pronunţare, urmând ca eventualul recurs să fie judecat de Curtea de Apel Bacău.

Cine sunt cei cinci medici

Cei patru medici sunt Constantin Nanu (27 acte materiale), Florică Guţu (20 acte materiale), Grigore Berea (13 acte materiale), din spital, şi Gheorghe Borş (5 acte materiale) de la cabinetul Policlinicii, potrivit pronunţării publicată pe portalul instanţelor.

Ghenadie Bucătaru (7 acte materiale), care este al cincilea medic ortoped din dosarul investigat de Direcţia Generală Anticorupţie, a fost plasat de procuror sub control judiciar pentru 60 de zile.

Medicii din spital sunt suspectaţi că ar fi condiţionat actul medical de primirea unor sume de bani, iar cel din Policlinică de faptul că primea mită pentru eliberarea unor certificate medicale necesare pensionării pe caz de boală sau pentru concedii medicale.

Vezi și: 

Deținut evadat din Penitenciarul Jilava. Autoritățile sunt în alertă

Laura Codruța Kovesi este așteptată astăzi la audieri. Zi decisivă și în PE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel