"Ne adunam de pe jos". Pasageră, la un pas de sufocare în tren. CFR, explicații

După ce o pasageră s-a plâns, în direct la Antena 3, că a stat o oră şi jumătate în tren, într-o căldură infernală, pentru a ajunge de la Mangalia la Constanța, purtătorul de cuvânt al CFR a oferit explicaţii.

O femeie a intrat în direct la Antena 3, revoltată din cauza condiţiilor oferite de CFR. Aceasta a acuzat lipsa aerului condiţionat, imposibilitatea de deschide vreun geam, timp în care avea impresia că se va sufoca, la cele 60 de grade Celsius apreciate. Pasagera călătorea alături de fiul sau bolnav de astm.

"Noi suntem acum în Constanța. Am plecat din Mangalia. Când ne-am urcat în tren, am simțit că suntem într-un cuptor. Am rugat să ni se deschidă niște uși, ni s-a spus că se va da drumul la aer, că se va face cât de cât răcoare. Tot drumul am stat cu ușile închise, cu geamurile închise. Am rugat controlorii să ne deschidă geamurile măcar, au spus că nu se poate. Copilul meu este bolnav de astm, a început să-mi spună că nu poate să mai respiră. Am insistat să facă ceva. Ulterior ne-au deschis un geam.

Copilul acum tușește. L-am scos acum la aer. Aș fi rezistat, dar efectiv ne adunam de pe jos. Nu se poate așa ceva. Sunt un om care rezistă la tot felul de lucruri, dar chiar așa..", a spus Mioara Enache, o pasageră.

Explicații CFR

"În acest moment, situația este normală. Trenul a plecat cu garnitura foarte încălzită din staţia Mangalia. A stat câteva ore bune pe loc, în soare. A funcţionat aerul condiţionat o perioadă, însă garnitura nu a avut timp să se răcească atât de tare. Spre Constanța, până la Eforie, s-a răcit. Acum totul funcţionează normal, se furnizează aer rece.

Niciodată într-o încăpere cu aer condiţionat nu se deschid geamurile. Aerul a funcţionat toată perioada. Şeful de tren şi personalul au declarat că a funcţionat. Singurele perioade în care nu a funcţionat au fost cele în care au fost restricţii de viteză cu 30 de kilometri pe oră", a declarat Adrian Vlaicu, purtătorul de cuvânt al CFR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel