Nazare: Gabriela Firea, în faţa falimentului RADET

Radet
Radet

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti Alexandru Nazare a declarat luni că RADET nu a fost salvat de la faliment, iar singura soluţie pentru ca bucureştenii să beneficieze de servicii de termoficare în condiţii bune este înfiinţarea unei noi companii - Termoenergetica. 

"PNL Bucureşti a venit cu soluţii concrete pentru rezolvarea problemei termoficării. Aceste soluţii nu au fost luate în calcul şi nici nu ni s-a răspuns la problemele ridicate de noi. Gabriela Firea este în faţa falimentului RADET şi, practic, nu mai are nicio soluţie în faţă. (...) Doamna Firea declara vineri că a salvat RADET de la faliment şi că votul creditorului în cazul RADET este un vot care se poate interpreta implicit de aprobare, este un vot ambiguu, spune doamna Firea.

Nu există un vot ambiguu, există 'da', 'nu' sau abţinere. În fapt, doamna Firea ne ascunde că aceşti creditori ai RADET s-au împotrivit planului de reorganizare, astfel că nimic nu mai salvează RADET de faliment, aşa că termenul limită este 27 februarie (pentru declararea falimentului RADET - n.r.). Soluţia alternativă este propusă de noi încă din campania electorală din 2016 şi se referă la înfiinţarea acestei companii - Termoenergetica -, ce urmează să preia, practic, de la compania Energetica, înfiinţată de doamna Firea, toate activele necesare", a spus Nazare, într-o conferinţă de presă. 

El a adăugat că înfiinţarea companiei Termoenergetica este "un gest de responsabilitate şi de respect faţă de bucureşteni şi numai înfiinţând legal o companie nouă, aprobată în Consiliul General, pot fi salvaţi cei 176 de milioane de euro, bani europeni destinaţi RADET, care în momentul de faţă nu pot fi accesaţi, pentru că Regia, fiind în insolvenţă, nu poate depune proiectul. 

Vezi şi: Protest Piaţa Victoriei. Gabriela Firea: Oamenii trebuie să se exprime

Noi audieri în Senat. Daniel Zamfir: Începem să ne lămurim

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel