NATO trage semnalul de alarmă în Ucraina

Adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, spune că sunt multe zone din Estul Ucrainei în care armistițiul cosemnat de Kiev și separatiști nu este respectat, adăugând că există un risc serios ca situația să se deterioreze în zilele următoarea.

Oficialul Alianței a declarat într-un interviu pentru Deutsche Welle că un real pericol în ceea ce privește criza ucraineană este transformarea acesteia într-un conflict înghețat.

"Separatiștii, cu suport militar permanent al Rusiei care vine dinspre granița internațională necontrolată, au escaldat atacurile asupra aeroportului din Donețk. Asta este inacceptabil. Avem nevoie de o implementare completă a armistițiului care presupune ca ucrainenii să-și controleze propria graniță. Rusia trebuie să le spună clar separatiștilor că nu susține alegerile pe care aceștia vor să le organizeze pe 9 noiembrie, care nu au nicio legitimitate și care sunt inconsistente cu protocolul de la Minsk. Este o situație fluidă. Armistițiul nu este respectat în unele zone iar situația s-ar putea deteriora grav în următoarele zile", a declarat Alexander Vershbow.

Organizația Națiunilor Unite a anunțat că cel puţin 3.682 de persoane au fost ucise, iar 8.871 au fost rănite în estul Ucrainei, din aprilie anul acesta.

Nuland: Opriți transnistrizarea Ucrainei și corupția!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel