NATO Sea Shield 2019, unul dintre cele mai mari exerciţii multinaţionale, va avea loc în Marea Neagră

Exercitiu NATO in Marea Neagra
Exercitiu NATO in Marea Neagra

În perioada 7-11 mai va avea loc în zona Mării Negre unul dintre cele mai mari exerciţii multinaţionale, Sea Shield 2019, care va fi coordonat anul acesta de către România, a informat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

În cadrul Sea Shield 2019 vor participa aproximativ 2.300 de militari, 21 de nave, 10 avioane de luptă şi un submarin. Printre ţările participante se numără Bulgaria, Grecia, Spania, Turcia, Statele Unite şi Ucraina, în calitate de partener NATO. Scopul exerciţiului multinaţional este acela de a promova interoperabilitatea pe mare.

NATO şi-a intensificat prezenţa în zona Mării Negre în 2018, ca parte a responsabilităţii alianţei de a răspunde schimbărilor din mediul securităţii şi de a descuraja conflictul, se arată în raportul anual al secretarului general Jens Stoltenberg.

Unul dintre centrele de instruire a forţelor terestre ale Alianţei se află în România, iar noile măsuri pe mare şi în aer au dus la o creştere substanţială a activităţii NATO în regiune.

Printre acestea se numără creşterea prezenţei Forţelor Navale NATO în Marea Neagră şi intensificarea cooperării în instruirea forţelor aeriene.

În 2018, navele membrilor NATO au fost prezente în Marea Neagră timp de 120 de zile, faţă de cele 80 de zile pe care le-au petrecut în 2017.

Vezi și: Sea Shield 18. Exerciţiul NATO în Marea Neagră, la final

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel