Nataţie: Camelia Potec: Vrem să avem calificate şi fete la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, pentru AGERPRES, că după rezultatele obţinute de sportivii români la Campionatele Internaţionale de înot ale României este încrezătoare în ceea ce priveşte calificările la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

'Nu ne uităm foarte mult la locurile obţinute de sportivii noştri ci mai degrabă la timpi. Joi vom avea şi Biroul Federal unde se vor analiza aceste rezultate, dar vom vedea şi câţi sportivi sunt aproape de îndeplinirea baremurilor pentru Tokyo. Pentru că noi ne dorim să fie mai mult de doi sportivi. Ne dorim să fie şi o fată. M-a bucurat că în clasamentul total, pe lângă Daniel Martin, care a fost pe locul doi la total, la open, a fost şi Maysa Raţiu, care a câştigat la categoria juniori feminin.

Maysa Raţiu este o sportivă foarte talentată care a avut performanţe foarte bune şi urcă şi ea către aceste baremuri pentru Jocurile Olimpice. Eu sper din tot sufletul să avem şi fete la Jocurile Olimpice. Noi ne bazăm mai mulţi. Am scos-o în evidenţă pe Maysa pentru că a întrecut străini şi au fost străini valoroşi la această competiţie. Dar nu e singura, o avem şi pe Claudia Gâdea, care a ratat cu puţin participarea la Rio, dar sper ca acest lucru să o fi motivat şi să nu mai rateze această calificare', a declarat Potec.

Oficialul FRNPM a afirmat că Daniel Martin a fost dezamăgit de faptul că nu a obţinut la Bucureşti baremul de calificare la Jocurile Olimpice, precizând că îl poate realiza la Campionatele Mondiale. 'A fost o ediţie foarte bună, am avut mult mai mulţi sportivi din străinătate. Deja această competiţie devine una consacrată în calendarul internaţional, iar sportivii noştri au avut o evoluţie bună. Se putea şi mai bine, pentru că se dorea ca şi al doilea sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie tot înotător.

Dar nu a fost să fie. Daniel Martin a fost un pic supărat din acest motiv, dar e foarte greu să-ţi îndeplineşti baremurile pentru Jocurile Olimpice singur în bazin. Pentru că Robert Glinţă nu a fost prezent. El a fost la Budapesta la o competiţie de nataţie pe bază de invitaţie. Şi pentru Martin a fost mult mai greu să-şi îndeplinească acest barem, dar a fost aproape. Baremul îi este la îndemână, acum trebuie să se remonteze şi să se gândească la Campionatele Mondiale de la sfârşitul lunii iulie.

Pentru el acolo este următoarea competiţie majoră unde îşi poate face baremul. E un timp greu pe care nu îl poţi face la orice competiţie, dar eu cred că îi este la îndemână', a mai spus Camelia Potec. În ceea ce îl priveşte pe Robert Glinţă, primul sportiv român calificat la JO, Camelia Potec a spus că acesta se pregăteşte pentru Campionatele Mondiale din vara acestui an: 'Şi în cazul lui Glinţă, ne uităm mai mult la timpi, depinde foarte mult unde se află cu pregătirea. Robert este bine, este în formă, s-a întors de la Budapesta cu rezultate OK iar acum a început pregătirea pentru că săptămâna viitoare pleacă îm Statele Unite la o altă competiţie Swim Serries. A încept să se pregătească foarte tare, pentru că mai e un pic până la Campionatele Mondiale din Coreea'. La Internaţionalele României, care au avut loc între 9 şi 12 mai la Bucureşti, au participat 361 de sportivi din România, Lituania, Slovacia, Georgia, Republica Moldova, Portugalia, Austria şi Marea Britanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel