NASA, planuri mari pe Lună

ECLIPSA Luna 27 iulie. Superstitii: nu te uita spre cer daca esti...
ECLIPSA Luna 27 iulie. Superstitii: nu te uita spre cer daca esti...

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, s-a declarat entuziasmat după anunţul care confirmă existenţa apei sub formă de gheaţă pe Lună, susţinând că această resursa se va dovedi importantă pentru explorarea 'sustenabilă' a satelitului natural.

 'Acum ştim că există sute de miliarde de tone de apă îngheţată la suprafaţa Lunii', a declarat Bridenstine marţi, într-un interviu pentru Reuters, după ce NASA a anunţat concluziile unei analize asupra datelor ştiinţifice adunate de pe orbita selenară de o sondă construită de India. Analiza acestor date a confirmat prezenţa apei pe Lună în zonele polare ale satelitului. Apa de pe Lună reprezintă o potenţială resursă extrem de valoroasă, atât pentru consumul astronauţilor, cât şi pentru producerea de combustibili pentru rachete ce ar putea fi lansate direct de pe Lună, profitând de gravitaţia mult mai mică decât a Pământului, spre noi zone ale sistemului solar.

Baza umană, pe Lună

De asemenea, oxigenul conţinut în apă va putea fi folosit pentru a asigura un mediu respirabil odată ce astronauţii vor ridica o bază permanentă pe Lună. Jim Bridenstine, fost pilot militar de vânătoare şi apoi congresman de Oklahoma, a fost desemnat de preşedintele Donald Trump, în luna aprilie, să preia frâiele NASA. El a vorbit de 'sute de miliarde de tone' de apă îngheţată care s-ar afla la suprafaţa Lunii, în zonele polare. Sarah Noble, un alt cercetător din cadrul NASA, a declarat pentru Reuters că nu se ştie exact câtă apă există pe Lună şi nici cât de uşor va putea ea să fie extrasă spre a fi folosită. Cea mai mare cantitate de apă se pare că este concentrată în zonele permanent umbrite ale craterelor de la ambii poli, unde temperatura nu depăşeşte niciodată aproximativ -150 de grade Celsius. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel