NASA. O rachetă Atlas V, lansată cu succes - VIDEO

NASA
NASA

NASA a lansat joi cu succes o racheta Atlas V, având la bord un satelit de comunicaţii AEHF pentru forţele aeriene ale SUA, potrivit EFE.

Lansarea rachetei, care a iluminat cerul joi dimineaţa în Florida, a fost confundat cu 'un obiect zburător neidentificat' de localnici care au postat imagini pe reţelele de socializare întrebându-se despre ce este vorba. Racheta Atlas V a fost lansată de la Centrul Spaţial Kennedy, din Cape Canaveral, de cinci propulsoare. La bord se află cel de-al cincilea satelit de comunicaţii de frecvenţă foarte înaltă (Advanced Extremely High Frequency, AEHF).

Acest al cincilea satelit completează orbita geostaţionară care oferă acoperire globală pentru SUA şi partenerii lor internaţionali precum Canada, Olanda şi Marea Britanie, potrivit publicaţiei se specialitate News. Rachete Atlas V au lansat cu succes primii patru sateliţi AEHF în 2010, 2012, 2013 şi 2018. SUA au sărbătorit în iulie 50 de ani de la sosirea primului om pe Lună, în ideea de a-şi reafirma supremaţia în noua cursă spaţială, având ca obiectiv trimiterea primului om pe Marte. Cu prilejul acestei aniversări, preşedintele american Donald Trump s-a angajat să lanseze 'o nouă eră de explorare' şi să restabilească supremaţia ţării sale în spaţiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel