NASA a trecut peste incident. A 200-a ieșire, mai scurtă

astronauti
astronauti

Doi astronauți americani din echipajul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au încheiat cu succes, vineri, după patru ore, cea de-a 200-a ieșire în spațiu din avanpostul orbital, misiune scurtată după ce NASA a identificat o scurgere de apă printr-un cablu care se conectează la costumele spațiale, conform Reuters.

Comandantul echipajului de pe ISS, Peggy Whitson, o veterană cu 8 ieșiri autonome în spațiu, și inginerul de zbor Jack Fischer, aflat la prima incursiune autonomă în spațiul extraterestru, și-au început misiunea la ora 13:15 GMT, fiind amânată cu mai mult de o oră. Inițial misiunea trebuia să dureze peste 6 ore.

Întârzierea a fost provocată de descoperirea unei scurgeri de apă la cablul prin care astronauții îmbrăcați în costume de scafandri spațiali primesc oxigen și energie electrică. "A fost identificată o mică scurgere de apă prin punctul de conectare a cablului de servicii și de răcire (SCU) în timp ce a fost conectat la costumul spațial folosit de Jack Fischer", conform lui Rob Navias, purtător de cuvânt al NASA, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel