Narcis Mihăilă, locul 10 în proba de 50 km marş, la Mondialele de la Doha

Sportivul român Narcis Mihăilă a ocupat un remarcabil loc 10 în proba de 50 km marş, desfăşurată în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (Qatar).

Mihăilă a fost înregistrat cu timpul de 4 h 13 min 56 sec, departe de cel mai bun rezultat al său, 3 h 58 min 17 sec, reuşit pe 19 mai la Alytus (Lituania), dar şi de baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, care este de 3 h 50 min.

Pot spune că m-am simţit bine în timpul cursei, abia după kilometrul 44 căldura şi umiditatea au început să-mi creeze mari probleme. Dar sunt foarte fericit de rezultat. Pentru mine este cel mai mare cadou pe anul acesta, a declarat Mihăilă pentru site-ul FRA.

Cursa masculină de 50 km marş s-a încheiat cu victoria japonezului Yusuke Suyuki, în 4 h 04 min 21 sec, urmat la 38 de secunde de portughezul Joao Vieira, care a devenit, la 43 de ani, cel mai vârstnic medaliat din istoria Campionatelor Mondiale, la toate disciplinele. Pe treapta a treia a podiumului a urcat canadianul Evan Dunfee, cronometrat în 4 h 05 min 02 sec.

Nu mai puţin de 18 concurenţi au abandonat, printre care şi deţinătorul recordului mondial, câştigătorul ediţiei precedente de la Londra, francezul Yohann Diniz, iar alţi patru atleţi au fost descalificaţi.

Următorul român care va evolua la Mondiale va fi Alin Firfirică, în finala de la aruncarea discului, luni, de la ora 21:15.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel