Muzeul din România inclus cu 3 stele în ghidul Michelin

FOTO: Muzeul ASTRA
FOTO: Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA din Sibiu a fost inclus cu trei stele în Ghidul Michelin din 2019. Alte nouă instituții culturale reprezentative din România au primit două stele.

Muzeul ASTRA este recomandat turiștilor din toată lumea și notat cu trei stele în ediția tipărită a Ghidului Michelin din acest an.

,,Muzeul ASTRA este dovada vie a faptului că investiţiile în muzee, atunci când  sunt însoţite de profesionalism, produc efecte nu doar la nivel local sau regional, ci chiar pe plan international", așa sună o parte din descrierea făcută Muzeului ASTRA de către autorii Ghidului Michelin.

,,Pentru noi aceste trei stele Michelin reprezintă confirmarea muncii noastre de a menține Muzeul ASTRA în topul preferințelor turiștilor din țară și din străinătate. Ca și repere, intră aici atelierele interactive prin care sunt redate meșteșugurile autentice, dar și componenta educațională și de patrimoniu. Este cunoscut faptul că aceste trei stele Michelin se acordă după anul 1930 pentru `o bucătorie excepțională, ce merită să faci o călătorie până acolo`. Cum nimic nu este întâmplător, Muzeul ASTRA reprezintă de ani buni un pol al gastronomiei românești. Spre exemplu, numai în 2018 au fost puse aici în scenă peste 200 ateliere și demonstrații culinare în avanpremiera Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. In același timp, sperăm noi, autoritățile locale, județene și naționale vor conștientiza importanța instituțiilor de cultură în devoltarea societătii și mai ales a turismului cultural și vor lua măsuri concrete de a investi în infrastructura culturală și cea umană", a declarat Ciprian Anghel Ștefan, manager general Muzeul ASTRA.

Distincția este una foarte importantă, mai ales că Muzeul ASTRA se află printre cele trei instituții de cultură din țara noastră notate cu trei stele. 

Vezi și: 

Un TIR și două mașini, accident grav pe DN 1C

Procurorii de la Parchetul Capitalei continuă protestul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel