Mutu, măsuri împotriva consilierilor generali PSD

Gabriel Mutu
Gabriel Mutu

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriel Mutu, anunţă 'măsuri drastice' împotriva consilierilor generali PSD care nu au votat la şedinţa CGMB de luni proiectul ce prevedea că un imobil de pe strada Lipscani va ajunge în administrarea Institutului 'Elie Wiesel', în vederea realizării Muzeului de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. 

'Am anunţat încă de săptămâna trecută că PSD susţine acest proiect de amenajare a acestui muzeu în Capitală, un muzeu al cunoaşterii istoriei Holocaustului. Faptul că o parte a colegilor consilieri generali nu a dorit să înţeleagă importanţa acestui proiect va atrage consecinţele impuse prin statutul partidului. Îmi doresc să acordăm, prin vot legal, darea în administrare a unui imobil pentru acest muzeu şi voi propune, prin vocea liderului consilierilor generali, introducerea acestui proiect pe următoarea ordine de zi a şedinţei ordinare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Primăria Municipiului Bucureşti dispune de spaţii prin care poate fi pus în valoare patrimoniul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România 'Elie Wiesel' şi nu există niciun argument viabil pentru care să ne opunem amenajării unui astfel de spaţiu. Este important să cunoaştem istoria acelui moment şi să acţionăm fără ezitare', a spus Gabriel Mutu, într-o declaraţie transmisă marţi presei. Mutu a spus că proiectul de hotărâre avea nevoie pentru aprobare de două treimi din votul consilierilor generali ai Municipiului Bucureşti.

Cedat doar pentru trei ani

CGMB a respins luni proiectul care prevedea că se aprobă darea în administrare către Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România 'Elie Wiesel' a imobilului situat pe strada Lipscani, nr. 18-20, sector 3 şi că aceste prevederi intră în vigoare la data obţinerii avizului Ministerului Culturii prevăzut de Legea nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, cu modificările şi completările ulterioare. Dreptul de administrare s-ar fi acordat Institutului 'Elie Wiesel' pe întreaga durată de funcţionare a muzeului. 'Dacă în termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri muzeul nu este clasificat, înfiinţat şi acreditat conform Legii nr. 311/2003 a muzeelor şi a colecţiilor publice, imobilul (...) revine în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti', se arată în proiectul de hotărâre. În expunerea de motive se menţionează că, printr-o notă de oportunitate din 18 februarie, Institutul 'Elie Wiesel' susţine, argumentat, alocarea de către Primăria Municipiului Bucureşti a clădirii situate în strada Lipscani în vederea realizării muzeului. Raportul de specialitate al proiectului relevă că imobilul, clasificat ca monument istoric clasa A, se află în proprietatea Municipiului Bucureşti, conform Contractului de schimb nr 618/1/04.12.2013, încheiat în vederea implementării Programului Multianual Pinacoteca Municipiului Bucureşti, potrivit hotărârii CGMB nr 180/2013. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel