Mutu: În zona Sebastian, indivizi asociați PNL au fost văzuți distribuind pliantele ilegale

Sursă foto: site PNL
Sursă foto: site PNL

Primarul Gabriel Mutu, președintele PSD București, a făcut precizări pentru DCNews privind plângerea împotriva PNL, pentru folosirea ilegală a siglei partidului în pliante cu mesaje negative și îndemnuri la violență.

”Am sesizat încă de ieri că PNL distribuie pliante în care folosește ilegal sigla PSD, pentru o campanie negativă derulată în Capitală, ne-a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului6, președintele organizației PSD București. Aveam informații că PNL București a comandat 150.000 de pliante, încercăm să aflăm câte au fost deja tipărite, câte s-au ridicat și au fost distribuite. În cursul nopții, indivizi asociați PNL, pe care îi știm, au fost văzuți în zona Sebastian, introducând pliantele în căsuțele poștale. Acest lucru confirma informațiile noastre, așa că am sesizat Poliția”, a spus Gabriel Mutu.

Nu este posibil ca alți adversari ai dv. să fi tipărit și distribuit pliantele false? De pildă cei de la USR?

”Nu credem că este vorba despre USR, nu credem că ei se ocupă cu astfel de atacuri murdare, de altfel și ei au suferit același gen de atac murdar din partea PNL. Rămâne ca Poliția să demareze cercetări și să-i identifice pe cei  care au încălcat Legea Electorală. Atunci se va vedea că am avut dreptate când am sesizat manevra liberalilor”, a răspuns Gabriel Mutu.

Pot AEP și BEC să verifice comenzile de pliante și să vadă cine a tipărit astfel de pliante și câte au fost comandate?


Din păcate AEP și BEC nu pot face aceste verificări dacă sunt materiale comandate și distribuite înainte de începerea campaniei electorale. Cele două instituții acționează în perioada de campanie, care s-a încheiat. De aceea am sesizat Poliția, care poate identifica indivizii care au încălcat legea, au comandat, tipărit și distribuit materiale ilegale, au furat sigla PSD și au lansat mesaje negative folosind-o fraudulos”, a răspuns primarul sectorului 6. 



Sugerați că s-au grăbit, pentru a le distribui înainte de începerea campaniei? Veți face plângere penală?



”Nu cred că se vor opri, a răspuns Gabriel Mutu. Dacă tot au decis să încalce legea, de ce să se împiedice de începerea campaniei? Marele partid liberal, care se erijează în salvatorul României, nu are nimic: nici mesaj, nici forță. Apelează, deci, la furtul de identitate, la o campanie negativă, bazată pe ură și îndemn la violență. Să te cobori la acest nivel arată cât de slab ești, de fapt, arată că nu ai cu ce să vii în fața oamenilor.

În ceea ce privește reacția la această campanie de dezinformare și violență, analizăm și varianta introducerii acțiunii penale. Juriștii PSD vor decide în zilele următoare dacă depunem plângere penală, după ce am sesizat Poliția față de încălcarea legislației electorale”, a concluzionat președintele PSD București, Gabriel Mutu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel