Mutare Ambasadă la Ierusalim. David Saranga: A fost, este și va fi capitala noastră

David Saranga, noul ambasador al Israelului la București, invitat în platoul "Sinteza Zilei", a vorbit despre mutarea Ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

David Saranga a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin și primul diplomat care a implementat inițiativele guvernamentale de tip Web 2.0, inclusiv primul blog oficial al unei țări, pagina My Space, un canal Youtube, o pagină Facebook și un blog politic. A fost șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European, în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles, dar și consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite. De asemenea, a fost responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și persoana de legătură a Israelului cu presa americană.

"Relația între poporul evreu și Ierusalim a început acum 3.000 de ani. Fiecare piatră pe care călcăm la Ierusalim are o istorie de mii de ani de legătură între poporul evreu și țara sfântă. Lumea știe relația pe care Israelul o are cu Ierusalimul, în primul rând. În al doilea rând, fiecare țară are dreptul să își aleagă o capitală", spune amabasadorul Israelului la București.

Mutarea Ambasadei la Ierusalim, avantaj pentru România?

"Ce aţi spune poporului român, dacă se întreabă... Ok, mutăm ambasada, e o formă de respect şi recunoaştere a capitalei, de facto, a Israelului. Le-aţi spune însă că este şi un avantaj pentru România, în această relaţie, în acest parteneriat?", a fost întrebarea pe care Mihai Gâdea i-a adresat-o lui Davind Saranga.

"Președintele Israelului unde stă? La Ierusalim. Parlamentul israelian unde stă? Stă la Ierusalim. Guvernul israelian unde stă? Stă la Ierusalim. Fiecare ambasador, când prezintă scrisoarea lui de acreditare, unde vine? La Ierusalim. Aşa că este bine că Ambasada se va muta la Ierusalim şi acest lucru se va întâmpla nu doar în România, ci şi în alte ţări. Ierusalim a fost, este şi mereu va fi capitala noastră", a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului în București.

Vezi și: David Saranga dezvăluie un proiect uriaș româno-israelian

Iohannis, nou atac la Guvern: Să coboare cu picioarele pe pământ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel