Mutare ambasadă Israel. Meleșcanu, audiat în Parlament

Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, audierea ministrului Teodor Meleşcanu pe tema mutării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Vicepreşedintele comisiei, liberalul Ben-Oni Ardelean, a declarat pentru Agerpres că audierea ministrului de Externe ar urma să aibă loc, cel mai probabil, miercurea viitoare.

Geneza memorandumului

„Comisia de politică externă a acceptat cererea PNL de convocare a ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, în vederea explicaţiilor pe care le dorim a fi publice legat de memorandumul la secret privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Este important pentru noi să ştim geneza acestui memorandum, cine a dat ordinul, dacă a venit de deasupra domniei sale, respectiv şefa domniei sale, doamna Birchall, de la şefa domniei sale, doamna Dăncilă, sau a fost o decizie de la Kiseleff luată de domnul Dragnea, care mai nou este intitulat noul cap al diplomaţiei româneşti”, a spus Ben-Oni Ardelean.

A fost sau nu consultare?

„De asemenea, ne interesează să ştim dacă a existat o consultare cu partenerii noştri strategici, dacă a existat un ok din partea diverselor entităţi ale statului menite să vegheze la luarea unei astfel de decizii", a adăugat deputatul PNL de Timiș, amintind că Legea fundamentală şi legislaţia în vigoare prevăd că preşedintele României este şeful diplomaţiei.

Decizie politică

„Decizia mutării Ambasadei române la Ierusalim este o decizie politică, ce trebuie luată într-o largă consultare chiar a Parlamentului, care sunt reprezentanţii poporului. Fără o astfel de consultare, o astfel de decizie nu avea de ce să aibă loc", a conchis Beni-Oni Ardelean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel