Mutare Agenția Europeană a Medicamentului în România. Viorica Dăncilă: O decizie politică ar putea schimba destinația

 Eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă afirmă că România este un foarte bun candidat pentru Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), apreciind că doar o decizie politică ar putea să nu conducă la relocarea acesteia în ţara noastră. 

Am discutat săptămâna trecută atât despre preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, dar şi despre susţinerea relocării Agenţiei pentru medicamente din Londra în România. Au fost prezenţi domnul ministru ministru Florian Bodoc, ministrul Sănătăţii, dar şi ministrul delegat al Afacerilor europene, Victor Negrescu. Am făcut o dezbatere la reprezentanţa României şi pentru agenţie avem proiecte foarte bune şi chiar o ofertă care este mult mai bună decât a altor ţări. Noi încercăm să facem tot posibilul, miniştri fac tot posibilul. Avem toate facilităţile şi facilităţi mult mai bune decât alte ţări. Deci, dacă nu se va reloca va fi doar o decizie politică, a spus europarlamentarul social-democrat, lider al delegaţiei PSD în Parlamentul European. 

Dăncilă a adăugat că România şi-a conturat obiectivele în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE la 1 ianuarie 2019 şi se se află în progres cu pregătirile în acest sens. 

Suntem într-un stadiu foarte bun cu pregătirile. Avem deja conturate obiectivele pe care le avem. Avem consultări, avem discuţii cu Bulgaria, cu ţările care vor avea înaintea noastră preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pentru că, pe lângă dosarele cu care vom veni noi în faţa UE, trebuie să ducem la sfârşit şi dosarele care au fost începute şi neterminate de cei care au deţinut preşedinţia înaintea noastră, a spus Dăncilă, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel