Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Rețeta care nu are cum să nu-ți placă

Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Rețeta care nu are cum să nu-ți placă. Musacaua cu cartofi si ciuperci este un preparat delicios, care dă gata orice musafir, în perioada Postului Crăciunului.

Ingrediente 

- jumătate kg de cartofi
- Jumătate kg ciuperci
- 2 cepe
- 1 morcov
- 4 linguri ulei
- 50 g margarină
- 3 linguri bulion
- mărar
- pătrunjel
- sare şi piper

Cum se prepară

Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Cartofii se curăţă, se taie cuburi şi se pun la fiert. Din ei se prepară un piure moale cu margarină, sare cu piperul. Ceaps şi morcovul se curăţă, se taie şi se călesc în uleiul încins. Se adaugă apoi ciupercile curăţate şi tăiate mărunt, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert. După ce scade apa, se lasă la răcit şi se trec prin maşina de tocat.

Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Se adaugă apoi bulionul, verdeaţa tăiată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper. Se unge o tavă cu margarină şi se aşază în straturi alternative piureul de cartofi şi legumele călite.

Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Se repetă operaţia şi se finalizează cu un strat de cartofi. Deasupra se pune o ceaşcă de bulion dizolvat în apă, restul de verdeaţă tocat mărunt. Se lasă la cuptor, la foc potrivit în jur de 30 de minute.

Musaca de post cu cartofi și ciuperci. Dacă nu vrei să faci piure, poţi fierbe cartofii în coajă, îi laşi la răcit, apoi îi tai felii subţiri şi aşezi stratul de cartofi cu ciupercile călite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel