Mureş. Creștere alarmantă a morților în accidente rutiere

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, luni, în cadrul şedinţei de evaluare a activităţii pe anul 2018, că numărul morţilor în accidente rutiere a ajuns la 65, cu 21 mai mulţi decât în anul precedent, iar numărul accidentelor grave a fost de 292, cu 12 mai multe faţă de anul precedent. 

'Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor rutiere grave înregistrate în 12 luni 2018, relevă că în perioada de referinţă s-au produs 292 accidente grave (+12), în creştere cu +4,29%, soldate cu 65 persoane decedate (+21) ceea ce reprezintă o creştere cu +47,73%, şi 279 persoane rănite grav (0), comparativ cu anul 2017. Din analiza efectuată se poate constata faptul că, în perioada supusă analizei, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt viteza neadaptată la condiţiile de drum,viteza neregulamentară (62 de accidente), indisciplină pietonală (54 de accidente), neacordare prioritate pietoni (31 de accidente). Numărul total al accidentelor grave produse pe fondul primelor trei cauze generatoare, a înregistrat o scădere cu opt accidente, ceea ce procentual reprezintă -5,59%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, scădere datorată în principal de creşterea numărului de accidente survenite din cauza 'neacordare pietoni' -6 accidente(-16,22%) şi 'viteza neregulamentară' -2 accidente (-3,12%).

Pietonii, mai indisciplinați

În ce priveşte cauza 'indisciplină pietonală', se înregistrează creştere cu +10 accidente( +22,73%)', a arătat IPJ Mureş. Poliţiştii spun că, începând cu anul 2010, numărul persoanelor decedate în accidentele rutiere produse în judeţul Mureş a oscilat, de la 69 în anul 2010, cu perioade de timp în care a scăzut - în anii 2011, 2013 şi în anul 2017 la 44 de persoane decedate în urma accidentelor rutiere - iar în anul 2018 acest număr a crescut. Potrivit conducerii IPJ Mureş, această creştere a numărului de accidente rutiere s-a produs deşi activitatea de impunere a legii a cunoscut un trend ascendent, existând creşteri la numărul sancţiunilor aplicate pentru combaterea primelor trei cauze generatoare de accidente rutiere grave. 'Riscul rutier a crescut, în principal, datorită altor factori favorizanţi, respectiv reţeaua de drumuri, raportat la numărul de autovehicule, o treime din accidentele grave sunt autoaccidentări, 6 evenimente rutiere au fost accidente colective, o treime din accidente sunt produse de conducători auto aflaţi în tranzit', a precizat conducerea IPJ Mureş. Pe parcursul anului 2018, au fost constate 1.290 de infracţiuni, au fost ridicate 1.387 certificate de înmatriculare şi 4.899 de permise auto. 

VEZI ȘI:

ACCIDENT MUREȘ între un microbuz de transport persoane și un autoturism. Răniți grav

Furtună de zăpadă, cea mai gravă din ultimii 70 de ani. Accidente în lanț (VIDEO)


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel