Muntenegru, Uniunea Europeană. Ungaria, solicitare pentru UE

Ungaria îi solicită Uniunii Europene să accelereze negocierile de aderare a Muntenegrului la blocul comunitar şi ar dori ca negocierile de aderare să se încheie în cel mult patru ani, a declarat marţi, la Podgorica, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, citat de MTI.

Budapesta este un susţinător hotărât şi dedicat al integrării Muntenegrului în Uniunea Europeană, a spus Szijjarto, care a adăugat că securitatea Balcanilor Occidentali este în interesul securităţii europene, iar cea mai rapidă cale de realizare a acestui obiectiv este integrarea în UE.

În opinia şefului diplomaţiei ungare, Muntenegru a devenit pe merit membră a NATO şi ţara merită să devină şi membră a UE.

Podgorica este un pilon de stabilitate în Balcanii Occidentali şi de aceea integrarea Muntenegrului în UE ar contribui substanţial la stabilitatea regiunii, ceea ce are o influenţă semnificativă asupra securităţii întregului continent european, a spus oficialul ungar.

În timpul vizitei sale la Podgorica, Peter Szijjarto a fost primit de preşedintele Filip Vujanovic şi de premierul Dusko Markovic şi s-a întâlnit cu omologul său muntenegrean şi cu miniştrii educaţiei, economiei şi integrării europene din guvernul muntenegrean, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel