Mungiu-Pippidi: Vreau să știu cine i-a chemat pe oameni în stradă

Alina Mungiu-Pippidi, președinta Societății Academice Române, a spus că are dubii cu privire la extraordinara mobilizare a miilor de protestatari de miercuri seară.

"Isteria nu este bună. Mi se pare că la niște alegeri care s-au desfășurat corect, fără fraude, nu are de ce să existe senzația de tensiune prelungită. Senzația mea este că suntem din nou în vara lui 2012 și urmează pe de-o parte diferite mișcări greu de explicat și, de partea cealaltă, acuze exagerate de lovitură de stat. Suntem ca într-un decor de teatru pregătit să se producă o destabilizare foarte mare care nu doar că este nu necesară, dar poate fi și evitată dacă ambele tabere încep să discute și să-și dea seama că se poate ajunge la un interes comun", a spus Alina Mungiu-Pippidi.

"Sunt sigură că oamenii care au ieșit în stradă sunt de bună credință, dar aș vrea să știu și eu cine i-a chemat. Noi organizăm demonstranții de la Roșia Montană încoace; să se ajungă la viteza la care aceste evenimente au strâns 10.000 de oameni de pe Facebook nu e ușor, ai avea nevoie de niște relee mai puternice pe Facebook care te ajută. Și releele acelea nu prea aparțin societății civile, să știți (...) Sunt ONG-uri care iau bani mulți. Lumea iese de bună voie doar la mari tragedii, cum a fost la Colectiv. Câți oameni care au ieșit în stradă știu ce cuprinde legea grațierii?", a spus Alina Mungiu-Pippidi la B1 TV.

Pippidi a mai precizat că a întâmpinat greutăți mari în a organiza protestele împotriva exploatării zăcămintelor de la Roșia Montană, din 2013, la care s-au dat un număr "copleşitor de amenzi". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel