Mungiu-Pippidi se va confrunta cu Băsescu într-o dezbatere televizată

pippidi
pippidi

Traian Băsescu a acceptat invitația președintelui Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, la o dezbatere pe teme precum Roșia Montană sau anticorupția, după ce, în ultimele zile, șeful statului și editorialista și-au aruncat săgeți prin intermediul presei.

”Înţelegând din afirmaţiile doamnei Alina Mungiu-Pippidi că-şi asumă reprezentarea Societăţii civile şi a Pieţei Universităţii, domnul preşedinte Traian Băsescu a decis să accepte propunerea de a avea o întâlnire deschisă cu prezenţa liberă a presei. Temele dezbaterii vor fi chiar cele anunţate de domna Alina Mungiu-Pippidi : Roşia Montană, dezamăgirea tineretului din stradă, referendumul de anul trecut şi anticorupţia. Dezbaterea poate avea loc chiar într-una din sălile Palatului Cotroceni. Bineînţeles, doamna Mungiu-Pippidi poate fi însoţită la dezbatere şi de alţi reprezentanţi ai ONG-ului domniei sale, Societatea Academică din România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, pentru Adevărul.

Alina Mungiu-Pippidi l-a provocat pe șeful statului la o dezbatere după ce acesta a declarat într-un interviu televizat că președintele SAR ar trebui ”să lase demagogia” și să intre în politică, spunând, ironic, că editorialista ar fi un bun ministru de Finanțe.

”Mulţumesc şefului statului că mă citeşte atent în continuare şi presei că mă informează promt prin telefon despre ce mai spune preşedintele despre mine. Mărturisesc însă că acest dialog prin terţi, când el e acolo şi eu la Berlin, el e în studioul de televiziune, iar eu nu am nici măcar televizor, nu lămureşte lucrurile, şi s-a repetat deja de mai multe ori”, a spus, duminică, Mungiu-Pippidi.

Bogdan Oprea a precizat că întâlnirea va avea loc joi, 3 octombrie. Alina Mungiu-Pippidi nu se află însă în țară la acea dată, așa că dezbaterea va trebui reprogramată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel