Munchen, conferința de securitate. Mihai Fifor: prioritățile României

 Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut vineri o serie de întâlniri bilaterale, în care a prezentat priorităţile României în materie de apărare, cu ocazia participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen, informează un comunicat remis de MApN. 

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii bilaterale cu senatorul american Ron Johnson, preşedintele Comitetului pentru securitatea teritoriului naţional şi relaţii guvernamentale, discuţiile s-au axat cu precădere asupra relaţiilor dintre România şi SUA, cu accent pe cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. 

Cu această ocazie, ministrul Mihai Fifor a evocat discuţiile foarte bune purtate cu secretarul apărării James Mattis, la recenta ministerială a NATO de la Bruxelles şi a asigurat partenerul american că România îşi continuă angajamentele asumate ca membru al Alianţei, precum şi în cadrul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. 

Viitorul summit NATO

În cadrul întâlnirii bilaterale cu reprezentanţii Atlantic Council, generalul (rtr) James Jones şi Alexander Vershbow, ministrul Mihai Fifor a subliniat importanţa securităţii din regiunea Mării Negre pentru agenda viitorului Summit NATO, din iulie 2018, de la Bruxelles. 

De asemenea, s-a discutat despre relevanţa reuniunii la nivel înalt, în formatul Iniţiativei celor Trei Mări, ce va fi găzduită anul acesta de România, la Bucureşti. 

"Cu acest prilej, ministrul Fifor a reiterat evaluările părţii române privind evoluţiile de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, precum şi eforturile României pe palierul consolidării posturii de descurajare şi apărare, ca stat aflat în flancul estic al Alianţei, în acord cu deciziile politice de la nivelul NATO", se mai arată în comunicat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel