EXCLUSIV  Multinaționale, pe pierdere în România: "Au imunitate fiscală și judiciară"

Remus Borza a declarat la interviurile DCNews Live că în România există firme care beneficiază de imunitate fiscală și judiciară. Aceste companii reușesc să "scape" de plata TVA și să stea zeci de ani pe pierdere în România, fără să fie trase la răspundere. 

Remus Borza spune că autoritățile trebuie să ia măsuri imediate, iar marile companii aflate pe pierdere în țara noastră deși au cifre de afaceri de miliarde de euro să fie supuse unor controale fiscale. 

"Sunt tot felul de firme în România, cu statut special, cu o anumită protecție, cu o anumită imunitate fiscală și judiciară. Pentru aceste firme trebuie să vii cu măsuri. Nu pentru cei care declară. Toate firmele care declară TVA-ul, în proporția lor covârșitoare, 97 %, își plătesc TVA-ul. Trebuie să vii cu măsuri pentru ceilalți, pentru că frauda o fac cei care nu îl declară. Vedeți, sunt foarte multe companii, care pe de-o parte nu declară operațiuni, nu declară TVA-ul, sau care de exemplu de zece ani de zile, deși au cifră de afaceri în România de miliarde de euro, sunt tot pe pierdere. În mod normal, o companie, după trei ani de zile de pierderi, după trei ani consecutivi, ar trebui să facă obiectul unui control de fond al Fiscului. Adică, tu afară faci profit, ești ditamai multinaționala prezentă în zeci de țări și în România deși suntem pe creștere economică, tu ești numai pe pierdere. Ia să vedem ! Să vedem prețurile pe transfer, să vedem toate aceste optimizări fiscale," a declarat Remus Borza la DCNews Live. 

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel