Motive BIZARE ale proprietarilor pentru ABANDONAREA câinilor după Crăciun

Există o vorbă care se distribuie în fiecare an "Amintiți-vă că un câine este pentru viață, nu doar pentru Crăciun", dar se pare că nu toată lumea primește mesajul.

Organizația Dog Trust a dezvăluit că a primit un apel, în medie, la fiecare 5 minute, anul trecut, cu oameni care doresc să renunțe la noul animal de companie dobândit, relatează LincolnshireLive.

Și acum organizația de caritate a realizat o listă cu unele dintre motivele cele mai bizare și atroce pe care proprietarii le-au dat atunci când le-au înmânat câinele.

Acestea includ:

Caine abandonat

"Am câștigat o vacanță gratuită și nu mi-am putut lua câinii cu mine"
"Sunt vegetarian, dar a vrut întotdeauna să mănânce carne"
"L-am primit ca un cadou secret al lui Santa"
"Era prea prietenoasă și voia să salute pe fiecare câine și pe fiecare om întâlniți la plimbare"
"Gâfâie prea mult"
"Nu i-a plăcut când ne-am jucat și eram îmbrăcată în rochie"
"Ea doarme în patul ei toată noaptea - am crezut că ar vrea să doarmă în patul meu"

Un sondaj pe 2000 de persoane a arătat că 20% dintre oameni au mărturisit că au primit un câine, deoarece acesta era un accesoriu drăguț. Unul din zece chestionați a recunoscut că a cumpărat sau a primit un câine drept cadou de Crăciun, iar 70% au mărturisit că au subestimat cât de mult costă întreținerea lui.

Anul acesta, centrele britanice de primire a câinilor abandonați se așteaptă să recepționeze mii de câini în săptămânile de după Crăciun. Adrian Burder, directorul executiv al Dogs Trust, a spus: "Dogs Trust ia mii de câini de la proprietarii cu inimile zdrobite care, din păcate, nu reușesc să continue să aibă grijă de câinii lor din cauza schimbărilor inevitabile ale modului lor de viață. Câinii au fost abandonați pur și simplu pentru că proprietarul lor i-a cumpărat pe un capriciu și i-a considerat puțin mai mult decât jucăriile care, într-un final, ar trebui să fie aruncate atunci când noutatea se stinge." a relatat sursa citată.

"Sperăm din toată inima ca acest Crăciun să fie cel în care iubitorii de animale vor lua în sfârșit în considerare sloganul nostru Un câine este pentru viață, nu doar pentru Crăciun și să nu mai vedem câini abandonați din cauză că proprietarii lor nu au considerat că acesta este un angajament pe toată durata vieții câinelui său." a mai spus Burder.

Caine gasit pe strada

"Îi îndemnăm pe toți să ia în considerare achizitionarea unui câine după ce fac cercetări pentru a găsi un câine compatibil cu stilul lor de viață, astfel încât aceștia să fie pe deplin conștienți de realitățile îngrijirii unui câine pe TOATĂ durata vieții sale." este mesajul dureros al lui Adrian Burder, directorul organizației Dogs Trust.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel