Motivare DECIZIE complete de 5 judecători. Toni Neacșu: Îl privește pe Liviu Dragnea

Toni Neacșu
Toni Neacșu

Avocatul Toni Neacșu a vorbit despre motivarea deciziei civile nr. 516/2.10.2019 a CA București.

”Motivarea deciziei civile nr. 516/2.10.2019 a CA București, prin care, la solicitarea reclamantei Camelia Bogdan, s-a dispus anularea Hotărârii nr. 1535/2018 a CSM - Sectia pentru judecători și a Hotărârilor nr. 179/2018 și nr. 2/2019 ale Colegiului de conducere al ÎCCJ. Prin aceste ultime hotărâri ale Colegiului de conducere ale ÎCCJ au fost constituite completele de judecată de 5 judecători de la ÎCCJ pentru anul 2019, inclusiv cel care a pronunțat decizia în apel în cazul Liviu Dragnea.


Potrivit instanței de contencios administrativ hotărârile anulate sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ care, pentru a produce efecte, trebuiau obligatoriu publicate în Monitorul Oficial. Potrivit art 11 alin 1 din Legea nr. 24/2000, actele administrative cu caracter normativ intră în vigoare doar de la momentul publicării lor în Monitorul Oficial, până atunci ele neexistând juridic și neputând produce nici un efect.


Ca totul să fie frumos până la capăt, Curtea Constituțională însăși (Decizia nr 685/7.11.2018, par. 127 și 142) stabilește că hotărârile Colegiului de conducere al ÎCCJ în ce privește completele de 5 sunt acte administrative unilaterale cu caracter normativ.


Concluzia e simplă, completele de 5 judecători de la ÎCCJ pentru anul 2019 nu sunt constituite în baza legii, caz evident de contestație în anulare.


Până la soluționarea contestațiilor în anulare pe care le voi depune pentru clienții mei ironia va face să încerc să fiu partener de susțineri juridice (prin intervenție desigur) cu d-na Camelia Bogdan, în cadrul soluționării recursului declarat de ÎCCJ împotriva deciziei CAB”, a transmis avocatul Toni Neacșu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel