Moţiunea "SOS sectorul energetic". Nistor, către iniţiatori: Aţi închis 8 mine din 10 în Valea Jiului

Deputatul social-democrat Laurenţiu Nistor a afirmat, luni, în plenul Camerei, că moţiunea simplă iniţiată de PNL la adresa ministrului Energiei este o "caricatură" şi i-a acuzat pe semnatari că de-a lungul timpului au închis 8 mine din 10 în Valea Jiului. 

"Domnule ministru (al Energiei, Anton Anton - n.r.), de când v-am cunoscut mi-am pus în gând ca niciodată să mă cert cu dvs, dar cred că azi, în plenul Parlamentului, o să mă cert cu dvs pentru următoarele motive: de ce le daţi atâtea veşti bune că habar nu au în această caricatură de moţiune despre ce vorbesc. Aţi venit la acest microfon să îi învăţaţi despre Ministerul Energiei cum trebuie condus. Domnilor colegi din partea dreaptă, penelişti, pedelişti, vă întreb: singurul merit al dlui Popescu (deputatul PNL Virgil Popescu - n.r.) pentru că a prezentat această caricatură de moţiune este acela că a citit repede şi nu a reuşit să ne plictisească pe toţi, inclusiv pe noi, şi îi mulţumim pentru lucrul ăsta. În rest, domnul Popescu, (...) luaţi un pix dumneavoastră acum şi rectificaţi în textul moţiunii pe care aţi depus-o, că vorbeaţi despre exproprierile din Valea Jiului. Oare ce să expropriem în Valea Jiului? Minele pe care le-aţi închis dumneavoastră cu colegii dumneavoastră? Este ruşinos că în această săptămână, în săptămâna Paştilor catolice, veniţi şi minţiţi", a declarat Nistor, la dezbaterea moţiunii "SOS sectorul energetic - PSD şi ALDE duc România în beznă". 


El le-a transmis liberalilor că atunci când vorbesc despre minerit să nu îşi mai pună cenuşă în cap singuri

 

"Ce să expropriem, acele 8 mine pe care le-aţi închis dumneavoastră, cu colegii dumneavoastră? Aţi avut un ministru al Finanţelor din judeţul Hunedoara, de tristă amintire, care se numea Pogea. Spunea, la vremea respectivă, că nu este interesat să modernizeze nimic deoarece Complexul energetic Hunedoara nu este rentabil. Gândire de ministru! (...) Domnilor colegi, e bine când vorbiţi despre minerit să nu vă mai puneţi cenuşă în cap singuri. În Valea Jiului, din 10 mine aţi reuşit să închideţi în totalitate 6, iar în 2016 colegul dumneavoastră, de bucurie şi de suferinţă, pe atunci mi se pare era şi prim-ministru dacă îmi mai amintesc bine, Cioloş, vine în 2016 şi cu o mâine proletară, deşi era mai tânăr, vine şi anunţă în Valea Jiului cu o dezinvoltură ieşită din comun că mai închide încă două mine", a susţinut deputatul PSD. 

Nistor a afirmat că PSD nu a închis nicio mină



"Am ajuns ca PNL, PDL să închideţi 8 mine din 10. Arătaţi una singură dacă a fost închisă de PSD şi atunci eu vă pup mâna. Până atunci ar fi bine să vă abţineţi de la prostiile pe care vreţi să le spuneţi în faţa Parlamentului, fiindcă nu mai sunteţi credibili nici măcar la familiile dumneavoastră aşa. (...) Abţineţi-vă mai bine, spuneţi, când vorbiţi de Complexul Hunedoara, că din vremea lui Adrian Năstase nu aţi făcut nicio investiţie la Termocentrala Mintia, care pe vremuri era termocentrala căreia i se spunea 'Steaua de pe Mureş'", a mai spus deputatul social-democrat Laurenţiu Nistor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel