Moţiunea împotriva ministrului Transporturilor, dezbatere în Senat

Senat
Senat

Dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, intitulată "România sub orânduirea PSD - Ruşinea Europei la infrastructura de transport", a început marţi, în plenul Senatului. 

Textul moţiunii este citit de senatorul PNL Daniel Cadariu. Cei 35 de iniţiatori ai moţiunii, senatori PNL şi USR, susţin că ministrul Transporturilor "a adus în stare de dezastru sectorul rutier şi calea ferată din România" şi atrag atenţia asupra realităţilor care generează zilnic blocaje în trafic în aproape toate localităţile din ţară, dar mai cu seamă în municipii şi oraşe. 

Ce reclamă semnatarii moţiunii

Semnatarii moţiunii spun că un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii şi un susţinător al autostrăzilor şi arată că Lucian Şova "este un veritabil ministru anti-autostrăzi". 

"Domnule ministru, este cazul să faceţi un pas în spate, împreună cu aparatul propriu din ministerul pe care îl coordonaţi, pentru a încerca să limităm situaţia gravă în care se afundă din ce în ce mai mult sistemul de transport rutier din România. (...) O zi în plus cu domnul Lucian Şova la conducerea Ministerului Transporturilor reprezintă 'o breşă' care se adânceşte tot mai mult în 'peretele' infrastructurii de transport din România şi o vulnerabilitate tot mai pronunţată la adresa sistemului nostru de transporturi. Această situaţie nu mai poate continua", argumentează parlamentarii PNL şi USR, în textul moţiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel