Moțiunea de cenzură a picat. Chirieac: Cum va juca în continuare Guvernul Dăncilă

Guvern Dăncilă moțiune
Guvern Dăncilă moțiune

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct, la România TV, eșecul celor care își doreau să vină în fruntea Executivului.

Moțiunea de cenzură a picat. Guvernul Dăncilă a rămas în picioare. Rezultatul nu este o victorie pentru PNL, partidul care și-a asumat ca vârf de lance această moțiune de cenzură. Nu știu dacă vor fi urmări politice în PNL după eșecul moțiunii, a declarat Bogdan Chirieac, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Cum va juca în continuare PSD-ALDE

Își va vedea de treabă la fel ca până acum. Este o victorie de care aveau nevoie, altfel PSD intra într-un con de umbră și probabil se revenea undeva în 2024. O victorie este o victorie! Mai mult, se restructurează cumva PSD. Doamna Dăncilă nu va mai avea niciun fel de probleme la Congresul din 29 iunie pentru a fi aleasă președinte al PSD. Dacă pierdea doamna Dăncilă, probabil nu mai candida pentru funcția de președinte al PSD.  Așa, toate aripioarele crescute în partid, sunt retezate. Partidul se strânge în jurul doamnei Dăncilă, a spus analistul politic.

'Dăncilă a punctat în Parlament'

Întrebat dacă opoziția ar fi venit cu solutii, cu un program de guvernare, ar fi avut parte de un câștig, analistul politic a afirmat că nici măcar în această situația pentru că este vorba despre votul parlamentarilor și nu al poporului muncitor.

Nu. Acolo nu a fost poporul muncitor care a votat în Parlamentul României. Au fost reprezentanții de drept ai poporului muncitor, deputați și senatori. Acolo s-a votat în primul rând în baza mandatului primit în decembrie 2016. Să atragem încă o dată atenția publicului despre importanța votului. Este foarte adevărat și că PNL nu a prezentat nici măcar un program de guvernare, iar doamna Dăncilă a punctat în Parlament. 

Probabil că liberalii, consecvent doctrinei lor, ar trebui să taie acele privilegii pe care le are doar mediul public (n.r. cu referire la declarațiile privind impozitele pentru cei din IT) pentru că mediul privat nu le are, iar mediul privat plătește salariile mediului public. Lucrurile acestea trebuie asumate. S-ar putea ca la sfârșit să obții mai multe voturi decât cei care lucrează în mediul public. Nu s-a venit cu nicio soluție viabilă, dar s-a venit cu mandatul de pe 26 mai. Acolo numai 23% dintre români au fost de acord cu PSD, a adăugat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Moțiunea de cenzură a picat! Barna, primele declarații: Următoarea va avea succes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel