Urmărește emisiunea live


Moțiune împotriva ministrului Justiției. Mutarea lui Orban

Ludovic Orban
Ludovic Orban

PNL va pregăti, până săptămâna viitoare, un proiect de lege privind modificarea prevederilor referitoare la recursul compensatoriu şi va depune la începutul sesiunii parlamentare o moţiune împotriva ministrului Justiţiei, a anunţat, luni, liderul liberalilor, Ludovic Orban.

„Biroul Executiv al PNL a luat în analiză situaţia extrem de gravă privitor la creşterea infracţionalităţii, datorită eliberării pe uşa din dos a mii, până la 11.000 de infractori, ca urmare a reglementărilor adoptate de PSD, ALDE şi UDMR, în special legea privind recursul compensatoriu. (...) Consecinţele eliberării din închisori a aproape 11.000 de deţinuţi înainte de termen, fără niciun fel de pregătire, din punctul de vedere al organizării şi întăririi serviciului de probaţiune, fără niciun sistem de urmărire şi de susţinere a reintegrării sociale a celor care au fost eliberaţi din puşcării, iată că se transformă într-o ameninţare de zi cu zi la viaţa, siguranţa şi bunurile private ale fiecărui cetăţean român. PNL a luat decizia de a pregăti până săptămâna viitoare un proiect de lege prin care să împiedicăm eliberarea infractorilor care au comis infracţiuni cu violenţă, violuri, tâlhării, omoruri şi alte infracţiuni grave pentru că, iată, aceştia, proaspăt eliberaţi, nu fac decât să recidiveze şi să afecteze viaţa, proprietatea, siguranţa cetăţenilor români”, a declarat Ludovic Orban la finalul Biroului Executiv al PNL.

Moțiune împotriva lui Toader

Preşedintele PNL a anunţat şi depunerea unei moţiuni împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. „Vom depune în Camera Deputaţilor, la începutul sesiunii parlamentare, o moţiune împotriva ministrului Tudorel Toader, pentru a încerca încă o dată demiterea acestui ministru care a făcut praf sistemul de justiţie şi care este preocupat, repet, ca întreg Guvernul, în primul rând de soarta celor condamnaţi sau a celor care urmează să fie condamnaţi şi într-o măsură mult mai mică de viaţa de zi cu zi a cetăţenilor. De asemenea, solicităm de urgenţă întărirea serviciului de probaţiune, care este fundamental pentru a asigura revenirea la o viaţă normală a celor care sunt eliberaţi din închisori. Somăm Ministerul de Interne să demareze de urgenţă concursurile de ocupare a posturilor vacante din Poliţie care au fost vacantate ca urmare tot a reglementărilor idioate ale partidului de guvernământ, care a permis trecerea în rezervă, anticipată, a mii de cadre, creând mii de poziţii vacante în rândul Poliţiei, care nu mai are capacitatea de a-şi exercita funcţia esenţială, de a asigura ordinea publică, de a păzi viaţa, integritatea fizică şi bunurile cetăţenilor români”, a mai declarat Orban.  

VEZI ȘI:

ANDREI GHEORGHE, 10 LUNI DE LA DECES. CE A APĂRUT ÎN MEDIUL ONLINE

ORBAN, RĂSPUNS LA O ÎNTREBARE LEGATĂ DE CIOLOȘ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel