Moțiune - GUVERNUL DĂNCILĂ A CĂZUT. Bogdan Chirieac: Declaraţia lui Ludovic Orban contribuie la scăderea instabilităţii politice din România

Mihai Ciobanu / 10 oct 2019 / 14:54

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la cald, rezultatul votului moţiunii de cenzură dar şi discursul lui Ludovic Orban susţinut după aflarea rezultatului. 

Bogdan Chirieac, întrebat cum comentează discursul de după moţiune al lui Ludovic Orban, cel care i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru implicarea în succesul acestui demers a declarat că are motive suficiente pentru a face acest lucru. 

"Ludovic Orban are pentru ce să-i mulţumeascu preşedintelui. Domnul Klaus Iohannis s-a implicat direct şi în 26 mai, şi în trecerea acestei moţiuni de cenzură. Iar faptul că domnul Orban anunţă că dânsul este candidatul de prim-ministru, într-o oarecare măsură contribuie la scăderea instabilităţii politice din România în această perioadă.

Fiindcă aşa cum vorbeam mai devreme, de o săptămână se vehiculau alte persoane pentru postul de prim-ministru. Faptul că domnia sa este, din capul locului, candidat de prim-ministru, este foarte bine. Ştim că liberalii îşi asumă guvernarea, pentru că dacă venea un tehnocrat sau un diplomat în funcţia de premier, senzaţia pe care o ai e că PNL şi Klaus Iohannis nu-ş asumă rezultatele acestei moţiuni de cenzură",  a declarat Bogdan Chirieac în direct la România TV.