Moțiune de cenzură. Șerban Nicolae, tranșant cu liderii Opoziției

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a avut prima reacție după citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Am să sar peste acel pomelnic de funcții pentru că mi se pare inutil pentru că mi se pare anormal să îl înșiri pe Ionescu, Popescu, Georgescu și după să spui, și toți ceilalți. În schimb, o fac cei care au schimbat moțiunea. V-am spus și astă vară că în mod cert majoritatea semnatarilor nu au citit-o. Constat același lucru. V-am spus atunci că aveți nevoie de un cap limpede. Cei care sunt obișnuiți cu cărțile, știu ce înseamnă un cap limpede. Am spus că nu aveți un cap limpede pentru că vă conduce un cap tulbure. Spune textul Dăncilă că Guvernul trebuie să plece azi, dar azi nu e foarte clar pentru că ați început în septembrie să scrieți, ați prezentat-o săptămâna trecută anunțând că o depuneți azi. În fine, să presupunem că ați citit-o. (...)

Îmi sărise în ochi o expresie, grup infracțional organizat. Asemenea lucruri nu se fac într-un text care este eminamente politic chiar dacă împănat cu date tehnice, dar după m-am uitat cine semnează și mi-am dat seama că ne răcim gura de pomană dacă încercăm să vă explicăm niște lucruri elementare. Fac o precizare. Nu mai spuneți: Cer un drept la replică. Spuneți: Cer o replică. Dreptul la replică se reglementează și se exercită, nu se cere un drept la replică. 

'Apel la Victor Ponta'

Cine semnează, că aici apare partea excepțională a moțiunii? PNL - aripa PD. Fostul președinte al României îl numea pe domnul Orban Sică Mandolină. Probabil în semn de respect, dar mi-am dat seama că are momente când are dreptate. Mandolina e un instrument cu coarde. Puține, dar zgomotoase. Mai există un partid, cred, URSS, partidul URSS, am pus doi S ca să nu fie discuții între cei care sunt cu Soros și cei care sunt cu Secu, că erau doar fericiți ăia care se încadrau la ambele categorii, adică majoritatea. Mai e un partid, doar la Cameră, domnul Băsescu Traian plus nimeni, nimeni și încă nimeni. Mai există un partid, cu niște foști colegi de ai mei, nu i-am înțeles când au spus că pleacă din PSD și nici astăzi. Aș face un apel la antevorbitorul meu (Victor Ponta), poate vom vedea și noi cele 11 porunci cu autograf original al lui Barroso și pactul de coabitare al fostului președinte al României, așa să cunoaștem și noi cum a fost cu istoria., a afirmat Șerban Nicolae în Parlament.

"Niciun om care se respectă pe sine nu poate să voteze această moţiune de cenzură. Pot să respect dreptul Opoziţiei de a încerca să răstoarne Guvernul, (...) dar nu cu moţiuni scrise în asemenea hal, nu cu compuneri şcolare semianalfabete, cu cifrele scrise total aiurea. (...) O asemenea inepţie nu merită o replică. Niciodată nu aţi venit cu alternative, aţi venit cu formule pompieristice. Vreau să vă spun că recursul compensatoriu care a scos din puşcărie tâlhari, criminali, violatori a fost iniţiat de Guvernul Cioloş. Este o mare minciună, o mare fraudă acel Guvern. Întrebaţi-o pe Prună. (...) Ca să ştiţi care este adevărul, pentru că eraţi foarte revoltaţi ca nu cumva să scape corupţii. Corupţii nu violează, corupţii nu aşteaptă tinerele la lift. Din păcate, infractorii pe care i-aţi eliberat, ăia violează", le-a transmis Şerban Nicolae parlamentarilor din Opoziţie. 

El a făcut apel la Opoziţie să nu voteze moţiunea de cenzură. "Aş vrea să fac un apel la respect pentru propria persoană. Nu votaţi aşa ceva, vă faceţi de râs. Nu am să vă opresc, fac doar un apel şi vă las să vă gândiţi", a spus senatorul PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel