Moțiune de cenzură. Săgeți între liderii Opoziției. Ce s-a întâmplat

Parlament
Parlament

Parlamentarii USR şi UDMR au avut joi un schimb de replici în plenul comun al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie.

Cătălin Drulă

"USR susţine o Românie în care etniile convieţuiesc paşnic. USR are mulţi maghiari în rândurile sale, are maghiari chiar în conducere, dar nu ungurii sunt problema, ci UDMR. Nu vă mai reprezentaţi electoratul, deci nu maghiarii sunt problema, ci partidul care s-a transformat într-un satelit al PSD cu voturile maghiarilor şi cu sprijinul dumneavoastră. Face Liviu Dragnea românilor şi maghiarilor deopotrivă ce face de doi ani de zile. La asta trebuia să vă gândiţi", a afirmat deputatul USR Cătălin Drulă.

Kelemen Hunor

Anterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declarase în plenul comun că Opoziţia nu are un program de guvernare sau un premier asumat, iar Uniunea va pregăti în primăvară un astfel de program şi chiar va veni cu o propunere de prim-ministru.

"Vin cu o propunere provocatoare. Nu aţi reuşit să produceţi un program alternativ de guvernare în doi ani şi vă propun să pregătim împreună. Dar ca să nu vă uitaţi strâmb şi cu gelozie unii la alţii, să facem sub coordonarea noastră. Vom pregăti un document în februarie, martie, aprilie, când vine vremea moţiunii de cenzură din sesiunea de primăvară să nu vă prindă iar nepregătiţi. Şi dacă nu veţi avea un nume de prim-ministru până la următoarea moţiune, vă vom propune noi la momentul potrivit. Poate aşa va creşte şansa dumneavoastră de a prelua guvernarea, dacă într-adevăr vă doriţi acest lucru. Altfel, toată lumea va fi convinsă că, de fapt, vă convine această situaţie. PSD guvernează, voi arătaţi cu degetul spre UDMR şi vă prefaceţi că sunteţi în opoziţie, mai faceţi câte o poză cu doamna Dăncilă şi aşteptaţi cu nerăbdare anul de graţie 2020", a declarat Kelemen Hunor, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

El a susţinut că unul dintre liderii Opoziţiei "se foloseşte de această ocazie ca să se alăture corului penibil din care făcea parte şi Vadim, unde exista şi un cântec simplu: UDMR şi ungurii sunt de vină".

"Ştim că din cauza noastră nu avem autostrăzi, ştim că din cauza noastră nu avem nici astăzi bunăstarea dorită, se cunoaşte de 29 de ani că, din cauza noastră, educaţia şi cercetarea au rămas în secolul XX, iar oamenii fug din ţară. Şi, probabil că tot din cauza noastră, am intrat cu întârziere în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană. Dacă nu am fi fost noi, România ar fi fost paradisul absolut, o ţară traversată în lung şi în lat de autostrăzi, cu căi ferate şi trenuri de mare viteză de la Constanţa până la Oradea, cu o creştere economică formidabilă, cu o cercetare care ţinteşte secolul XXII şi am fi intrat în marea familie europeană şi nord-atlantică chiar în primul an după Revoluţie. Colegul nostru pune etichete de diferite tipuri şi cu asta crede că a rezolvat propria neputinţă politică", a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a propus să nu se mai pună etichete. "Nici noi nu spunem despre partidul condus de dumneavoastră ceea ce spune legenda urbană: nu spunem ca aţi fi un partid de securişti, nu spunem că sunteţi soldaţii băieţilor cu ochii albaştrii", a adăugat Kelemen.

Vezi și: Moţiune. Hunor, către Opoziţie: Vă propunem noi un premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel