Moțiune de cenzură. Chirieac, scenariu privind căderea Guvernului: Va fi un curent cu efecte dezastruoase

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi votată joi în Parlamentul României.

Bogdan Chirieac a analizat bătălia politică dintre Putere și Opoziție și spune că lucrurile sunt departe de a fi tranșate, cu toate că Opoziția afirmă că are un număr mai mare de voturi pe care se bazează decât numărul necesar pentru căderea Guvernului, 233.

„Se va negocia până în ultima clipă. Avantajul va fi de partea celui care va negocia mai bine. Se vor purta negocieri chiar înainte cu 30 de minute de votul moțiunii. 

Membrii PSD vor fi în sală, dar nu vor vota iar ceilalți se pot îmbolnăvi sau pleca în străinătate. Lucrurile sunt departe de a fi tranșate. Aseară unele personalități care doresc să treacă moțiunea recunoșteau cinstit că la o numărătoare ies două voturi în plus iar la alta trei în minus. Capacitatea de negociere a PSD-ului este fundamentală în acest moment”, a precizat Bogdan Chirieac într-o intervenție la România TV.

Moțiunea se poate întoarce împotriva lui Iohannis

Întrebat dacă moțiunea va trece doar dacă cei de la PSD vor dori asta, analistul politic a subliniat:

„Nu neapărat. Pro România a luat cei mai mulți parlamentari de la PSD iar PSD-ul nu cred că dorește în mod real să treacă această moțiune. Deși în momentul în care ea ar trece, cred că soluția democratică, normală și curată este ca doamna premier Dăncilă să se retragă imediat și să își prezinte demisia. Domnul președinte Iohannis va trebui să nominalizeze un premier înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale. Poate un anunț în acest sens ar ajuta. Vă asigur că dacă președintele Iohannis se va duce în Parlament până în 10 noiembrie, șansele domniei sale de a intra în turul II se diminuează enorm. În momentul în care o elimină pe doamna Dăncilă va fi un curent cu efecte dezastruoase ușor de propagat pe rețelele de socializare de a scăpa de toată lumea, să vină alții noi. Moțiunea se poate întoarce și împotriva domnului Iohannis”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel